Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bartkevičs zaudē amatu, Ogres novadu vadīs mūzikas skolas direktors Mangulis

Ogres novada desmit deputāti otrdien izteica neuzticību ilggadējam pašvaldības vadītājam Edvīnam Bartkevičam (Ogres novadam), kā galveno iemeslu minot tieši viņa pārāk ilgo atrašanos šajā amatā. Par jauno novada domes priekšsēdētāju ar desmit balsīm ievēlēja Ogres mūzikas skolas direktoru Artūru Manguli, kurš saredz līdzības starp skatuvi, uz kuras atradās kā mūziķis, un politisko skatuvi.

"Labi vadītāji nāk no kultūras darbinieku vides. Pašvaldības vadītājam ir jābūt diriģentam," Ogres novada domes sēdē otrdien sacīja deputāts Māris Siliņš, iesakot Manguli amatam. Jaunais priekšsēdētājs pēc ievēlēšanas teica, ka tagad rūpēšoties par visām sfērām, un atzina, ka šis viņam ir izaicinājums. Taču viņa darba vērtējumu rādīšot nākamās pašvaldību vēlēšanas pēc trīs gadiem, kad to dos vēlētāji.

Sēdes sākumā, kad tās vadītājs nolasīja lēmuma projektu un aicināja deputātus balsot par neuzticības izteikšanu priekšsēdētājam, notika neliela minstināšanās. Daži deputāti bija pārsteigti, ka balsojums ir atklāts. Tomēr par Bartkeviča noņemšanu nobalsoja visi desmit deputāti, kas bija parakstījuši lēmuma projektu.

Diena jau vēstīja, ka pārmaiņas kļuva iespējamas pēc tam, kad priekšsēdētāju Bartkeviču atstāja divi līdzšinējie sabiedrotie Andrejs Ceplītis un Ineta Tamane no paša vadītās partijas Ogres novadam. Iesniegumu par neuzticību mēram vēl parakstīja pieci Nacionālās apvienības Visu Latvijai!–TB/LNNK un Latvijas Zemnieku savienības deputāti, viens no diviem Latvijas Zaļās partijas deputātiem, pa vienam no partijas Apvienība Iedzīvotāji un Saskaņas centra.

Bartkevičs paliek Ogres novada domes deputāts un līdz ar to saglabā arī iespēju pārstāvēt Latvijas Pašvaldību savienību Eiropas Savienības Reģionu komitejā. Pagājušās nedēļas nogalē viņa vadītā partija Ogres novadam, kas tagad būs domes opozīcijā, parakstīja sadarbības līgumu ar Vienotību un viņš, visticamāk, startēs Saeimas vēlēšanās.

Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis Dienai sacīja, ka kāda pašvaldības vadītāja atbrīvošana no amata nenozīmē, ka viņš būtu slikts vai kaut ko noziedzies — tas ir vēlētas amatpersonas liktenis, un vienmēr ir jārēķinās ar to, ka vienā dienā šo amatu vari zaudēt. Uz vaicāto, vai LPS nevarēja aizstāvēt savu biedru, jo Bartkevičs ilgus gadus bija arī LPS priekšsēdētāja vietnieks, Jaunsleinis atbildēja: "Mēs nekad nejaucamies šādu lēmumu pieņemšanā, jo tā ir vietējo deputātu kompetence."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas