Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
"Šis gadījums vēlreiz apliecina, ka Jaunsardzē darbojas gudri, drosmīgi un mērķtiecīgi jaunieši," Līgas Kurošas rīcību uzteic Bergmanis

Bergmanis par slīkstoša cilvēka izglābšanu apbalvos jaunsardzi no Daugavpils

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) trešdien pasniegs Aizsardzības ministrijas pateicības rakstu Daugavpils 12. vidusskolas 6. klases skolniecei Līgai Kurošai. Līga, kura darbojas Jaunsardzē, augusta beigās demonstrēja lielu drosmi un nevilcinājās doties palīgā slīkstošam cilvēkam.

"Izsaku vislielāko pateicību un lepojos ar jaunsardzi Līgu Kurošu, kura neapjuka kritiskā situācijā un steidzās palīgā slīkstošam vīrietim, izglābjot dārgāko – cilvēka dzīvību. Šis gadījums vēlreiz apliecina, ka Jaunsardzē darbojas gudri, drosmīgi un mērķtiecīgi jaunieši, kuri līdzās militārajām iemaņām apgūst prasmes, kas noder ikdienas dzīvē un arī šādās neprognozējamās situācijās. Paldies arī Līgas tēvam, kurš kopā ar meitu cilvēku nogādāja krastā un viņam sniedza pirmo palīdzību," pateicību pauž ministrs.

Jaunsardze Līga Kuroša Daugavpils pilsētas jaunsargu vienībā darbojas kopš 2016. gada beigām, bet Jaunsardzē uzņemta pērnā gada 11. novembrī. Meitene trenējas trīscīņā un regulāri piedalās dažādās sacensībās, iegūstot godalgotas vietas. 

Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kurā var iesaistīties bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, veicināt bērnu un jauniešu garīgo un fizisko attīstību, pilnveidot un nostiprināt pilsonisko pašapziņu, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā.

Šobrīd Jaunsardzes kustībā aktīvi darbojas vairāk nekā 8000 bērnu un jauniešu.  Jaunsargu apmācība notiek visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas