Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Carnikavas dome būvēs pretplūdu aizsargbūves

Piektdien Carnikavas novada domes deputāti pieņēma novada iedzīvotājiem svarīgus un atbildīgus lēmumus, kas paredz pretplūdu aizsargbūvju būvniecību, portālu Diena.lv informēja domē.

Deputāti balsoja par būnu izbūvi Atpūtas ielā 20 un īpašumā Jomas, par būnu rekonstrukciju īpašumā Titkāni, dambja izbūvi īpašumos Poči un Jaunzemnieki, par dambja izbūvi un sūkņu staciju Gaujā no Gaujas tilta līdz Dzirnupei.

Pamatojoties uz iedzīvotāju un zemju īpašnieku negatīvo viedokli, dažu būvju būvniecības ieceres tika noraidītas. Šobrīd netiks būvēts dambis no Dzirnupes ietekas līdz dzelzceļa tiltam un dambis un sūkņu stacija pie īpašuma Kaķi.

Būvvalde kopā saņēma 168 aptaujas veidlapas, kurās 92 respondenti atbalstīja būvniecības ieceres, bet 76 – noraidīja. Dome informēja, ka šobrīd notiek projektēšanas iepirkuma procedūra.

Pārsvarā šajā kārtā tika pieņemti lēmumi par jaunu būvju būvniecību, salīdzinoši ar iepriekšējiem lēmumiem par plūdu risku novēršanu novadā, kuri atbalstīja jau esošu būvju rekonstrukciju – esošā dambja rekonstrukciju, sūkņu staciju rekonstrukciju Krustkalniņu īpašumā, sūkņu stacijas rekonstrukciju Līdums 2 Pļavu ielā, sūkņu stacijas un dambja rekonstrukciju kooperatīvā Zvejnieks.

Pērn rudenī Ministru kabinets domei piešķīra vairāk nekā trīs miljonus latu plūdu risku novēršanas pasākumu īstenošanai.

2011.gada 13. decembrī Carnikavā notika publiskās apspriešanas sēde par jaunbūvējamo objektu plūdu risku novēršanai būvniecības ieceri. Plānots, ka būvniecība darbi tiks pabeigti 2015. gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas