Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Covid-19 konstatēts 132 pansionāta Jelgava klientiem un 26 darbiniekiem

Covid-19 konstatēts 132 no kopumā 206 valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Zemgale filiāles Jelgava klientiem un 26 darbiniekiem, atsaucoties uz otrdien pieejamo informāciju, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Viņš skaidroja, ka 40 filiāles klientiem slimība noris vieglā formā, ir neliela temperatūra. 92 klientiem infekcija noris bez simptomiem un klienti jūtoties labi.

Sasirgušie VSAC klienti ir izvietoti atsevišķos Covid-19 boksos, un viņu aprūpe notiek, stingri ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) norādījumus, uzsvēra Zariņš. Ir apzināti arī brīvprātīgie, kas vajadzības gadījumā varētu iesaistīties klientu aprūpē.

Zināms arī, ka 64 filiāles klienti ir veseli. Taču vēl desmit Jelgavas iemītnieki pašlaik ārstējas slimnīcās ar saslimšanām, kuras nav saistīta ar Covid-19 infekciju.

Līdz šim ir testēti visi filiāles Jelgava klienti un liela daļa darbinieku. Darbinieku testēšana turpinās, un saslimušo skaitļi vēl tiek precizēti.

Pārējās VSAC Zemgale filiālēs - Ziedkalne, Lielbērze, Iecava un Ķīši - Covid 19 infekcija ne klientiem, ne darbiniekiem nav konstatēta. Lai laikus identificētu infekcijas riskus, tajās atbilstoši Veselības inspekcijas noteiktajam tiek veikta klientu un darbinieku testēšana.

Ministrijai arī nav informācijas, ka infekcija būtu izplatījusies citos VSAC.

Jau ziņots, ka Jelgavā pirmdien reģistrēti 132 jauni Covid-19 inficētie jeb vairāk nekā 20% no valstī reģistrētajiem saslimušajiem, un pēdējo divu nedēļu saslimušo kopskaits pilsētā pašlaik ir 339 cilvēki.

SPKC aģentūrai LETA skaidroja, ka Jelgavā atklāto gadījumu skaits nav saistīts ar vienu konkrētu uzliesmojumu, bet gan ar vairākiem avotiem, no kuriem daļa ir inficējusies no jau zināmiem gadījumiem. Tāpat pašvaldībā esot veikti vairāki atsevišķu kolektīvu skrīningi, lai atklātu slimības izplatību. Vienlaikus Covid-19 gadījums atklāts kādā pirmsskolas izglītības iestādē, kur jau iepriekš bija reģistrēta inficēšanās ar Covid-19.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas