Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Covid-19 pacienta dēļ slēgta Dobeles slimnīcas bērnu nodaļa

Saņemot pozitīvās analīzes par jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 kādam pacientam un viņa mātei, slēgta Dobeles slimnīcas bērnu nodaļa, noskaidroja aģentūra LETA.

SIA Dobeles un apkārtnes slimnīca valdes priekšsēdētājs Juris Bogužs aģentūrai LETA pastāstīja, ka bērns iestādē nonācis ar saaukstēšanās simptomiem. Pēc viņa teiktā, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, gan slimnīcas darbinieki tikuši maldināti no bērna mātes puses, taču Bogužs nevēlējās konkretizēt, tieši par kādiem iespējamiem inficēšanās avotiem informācija tika noklusēta.

Veicot Covid-19 testu, tas bijis pozitīvs gan bērnam, gan viņa mātei. Abi iestādē pavadījuši divas dienas, un ceturtdienas rītā palaisti mājās. Simptomi abiem esot nenozīmīgi.

Sasirgušā bērna māte aģentūrai LETA pilnībā noliedza Boguža pausto par mediķu maldināšanu. Viņa stāstīja, ka sākotnēji zvanīja uz Covid-19 informatīvo tālruni, paskaidrojot, ka viņas brālis 14 dienas ir pavadījis pašizolācijā, jo bija kontaktējies ar kaimiņieni, kura saslimusi ar Covid-19. Pēc sievietes paustā, brālis pēc pašizolācijas veica Covid-19 testu, kurš bija negatīvs. Pašizolācijas laikā viņa ar brāli neesot kontaktējusies. Savukārt pēc tam, kad brālis saņēmis negatīvos analīžu rezultātus, viņi ir tikušies.

To visu sieviete izstāstījusi pa informatīvo tālruni, pēc kā viņai ieteikts zvanīt uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni. Tur savukārt sieviete paskaidrojusi, ka bērns ir saaukstējies un viņam ir grūti elpot. Tālruņa speciālists ieteicis zvanīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD), kas arī izdarīts. NMPD mediķi nogādājuši bērnu slimnīcā.

Sieviete atzina, ka situāciju ar brāli NMPD un slimnīcas mediķiem neizstāstīja, ņemot vērā, ka brālis jau bija pavadījis noteikto laiku pašizolācijā. Turklāt bērnam gadu mijā bijis plaušu karsonis, līdz ar to viņai neesot bijis nekādu aizdomu, ka bērns varētu būt inficējies ar Covid-19.

Viņa uzsvēra, ka ar nevienu cilvēku, kurš bijis Covid-19 pozitīvs, nav kontaktējusies un dzīvo "laukos, pilnīgā izolācijā". Tāpat viņa izstāstījusi speciālistiem, kur bijusi martā un februārī, un ar ko kontaktējusies. "Godprātīgi pildu visas prasības," uzsvēra sieviete.

Slimnīcas vadītājs norādīja, ka pēc notikušā pediatram noteikta pašizolācija, nodaļas telpas ir dezinficētas, taču nodaļa pašlaik pacientus neuzņem. Pediatra nav arī iestādes Uzņemšanas nodaļā.

Bogužs stāstīja, ka slimnīcas darbs pašlaik ir apgrūtināts, jo lielākā personāla daļa, ierobežojot ambulatoro pakalpojumu saņemšanu, ir dīkstāvē. Uzņemšanas nodaļa gan darbu turpina.

Oficiālās informācijas, kā tiks veikti norēķini ārkārtējās situācijas laikā, no Nacionālā veselības dienesta neesot saņemti, lai arī iepriekš izskanējis, ka par šo laiku slimnīca saņemt divpadsmito daļu no gada līgumā paredzētās summas. Bogužs atklāja, ka par martu speciālisti saņems atalgojumu par laiku, kad pakalpojumi sniegti, taču turpmākā situācija nav zināma. Viņš pašlaik nevarēja arī paredzēt, vai atbalsts tiks lūgts no Dobeles novada pašvaldības, kas ir slimnīcas īpašniece.

zījums 2018.gadā bijis 5,663 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 408 881 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Kā vēstīts, no līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību, tostarp arī ierobežojumus uz ārstniecības iestāžu darbu.

papildināta visa ziņa

 

Top komentāri

ļu-ļu-ļu-ļuļkai dibens caurs
ļ
Kopš kura laika pacienti ir profesionāļi, kas var noteikt no kurienes šie saķēruši slimību. Tas vai šie ir vai nav bijuši ārzemēs(kas ir vienīgā informācija kuru varēja slēpt) dotajā fāzē ir nebūtiski. Un vai tā kā nevajadzētu būt atbildībai no mediķu puses, kuriem ar katru pacientu, kluram ir līdzīgi simptomi ir jāstrādā kā ar potenciālo covid pacientu. Tā it kā nezinātu, ka inficēties var visur kur - no roktura sabiedriskajā transportā, naudaszīmēm utt.
ļuļa
ļ
ja māte ir kārtējā daune, kas maldina mediķus un tā dēļ slimnīcas personālam jāiet karantīnā, tad no viņas ir jāpiedzen zaudējumi. lai maksā ārstiem par karantīnā pavadīto laiku.
no gripas miruši 23 cilvēki
n
Aizvadītajā nedēļā gripas un citu akūtu augšējo elpceļu infekciju intensitāte samazinājusies, tomēr ziņots par trim jauniem nāves gadījumiem cilvēkiem ar gripu, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati. Kopumā šosezon reģistrēti 23 nāves gadījumi gripas slimniekiem. Mirušie bijuši 38 līdz 92 gadus veci, no tiem 13 sievietes un desmit vīrieši. Gandrīz visiem bijušas blakusslimības - hroniskas sirds-asinsvadu un elpceļu slimības, cukura diabēts, nieru un aknu slimības, onkoloģiskas kaites un citas. Aizvadītajā nedēļā par vienu jaunu gripas gadījumu ziņoja ģimenes ārstu prakse vienā no desmit monitoringā iekļautajām pilsētām - Jēkabpilī. Tikmēr slimnīcas Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā ziņojušas par deviņiem stacionētiem gripas pacientiem, no tiem trīs cilvēkiem bijusi gripas izraisīta pneimonija. Kopš gripas sezonas sākuma 64 ģimenes ārstu praksēs noteikti kopumā 1704 gripas gadījumi. Savukārt stacionēti tikuši 1245 gripas pacienti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas