Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Daļa Daugavpils pedagogu vakcinēties pret Covid-19 atteikusies pēc ģimenes ārsta ieteikuma

Daļa Daugavpils pedagogu vakcinēties pret Covid-19 atteikusies pēc sava ģimenes ārsta ieteikuma, pirmdien žurnālistiem sacīja pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Viņa stāstīja, ka skolotājiem ir iespējas pieteikties vakcinēšanai individuāli, izmantojot Manavakcina.lv, kā arī kolektīvi. Pašlaik skolu vadība sazinās ar pedagogiem, informē viņus par vakcinēšanas procesu, veido skolotāju sarakstus un iesniedz to attiecīgajam vakcinēšanas centram. Visas skolas jau ir iesniegušas pirmos sarakstus.

Lielāku aktivitāti izrāda tie skolotāji, kas strādā 1.-6.klasēs un 12.kalsēs, un vēlmi vakcinēties izteikusi aptuveni trešdaļa. Pirmsskolas pedagogi gan esot piesardzīgāki.

"Es prasu iestāžu vadītājiem, vai viņiem ir informācija, kāpēc viens vai otrs pedagogs atsakās, un populārākā atbilde ir - ģimenes ārsts neiesaka," apgalvoja Isupova.

Lielākā daļa pedagogu tiks vakcinēta šonedēļ, taču ir iestādes, kas to izdarījušas jau aizvadītajā nedēļā. Izglītības pārvaldes vadītāja stāstīja, ka vakcinēšanas centri sadarbībā ar skolām paši izvēlas sadarbības modeli - ir iespēja gan doties uz centra telpām, gan nodrošināt potēšanu skolu telpās.

"Man ir liela cerība, ka mūsu kolēģi, paskatoties uz mums visiem, kas ir vakcinējušies, redzēs, ka esam dzīvi, smaidām un kaļam plānus vasarai, un arī būs motivēti pievienoties vakcinēto pulkam," atzina Isupova.

Pati Izglītības pārvaldes vadītāja esot saņēmusi poti, stāvot "dzīvajā rindā" aizvadītās nedēļas nogalē, un jūtoties lieliski.

Savukārt J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas direktore Gaļina Smuļko pastāstīja, ka iestādes pedagogi vakcinēti jau piektdien. Viņa uzteica SIA "Latgales medicīnas centrs", kas pirms vakcinēšanas iepazinās ar skolas telpām, lai izvēlēties piemērotāko un epidemioloģiski drošāko. Tāpat centra speciālisti atbildēja uz pedagogu jautājumiem par iespējamām blaknēm pēc potēšanas.

"Jo ātrāk mēs vakcinēsimies, jo ātrāk bērni atgriezīsies skolā. Vismaz tāda cerība pastāv," uzskata Smuļko.

Veselības inspekcijā (VI) saņemti vairāku pacientu iesniegumi par ģimenes ārstu rekomendāciju nevakcinēties pret Covid-19, aģentūru LETA informēja VI sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ermansone.

Viņa norādīja, ka iedzīvotāju sūdzības saņemtas gan no Latgales, gan Vidzemes.

"Patlaban šīs sūdzības tiek pārbaudītas un pirmos secinājumus par to, cik tās ir bijušas objektīvas, varēs izdarīt aptuveni pēc nedēļas," sacīja VI pārstāve.

Jau ziņots, ka līdz aizvadītās nedēļas nogalei vakcīnu pret Covid-19 bija saņēmuši 4053 izglītības iestāžu darbinieki jeb 8% no patlaban atvērtajā prioritāri vakcinējamajā grupā ietilpstošajiem izglītības iestāžu darbiniekiem, aģentūru LETA informēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda.

Nedēļas sākumā vakcinācijai tika atvērta jauna prioritārā grupa - pirmsskolas, speciālās izglītības iestāžu un 1.-6.klašu pedagogi un darbinieki, kuri, veicot darba pienākumus, nonāk ciešā saskarē ar bērniem, kā arī pedagogi, kuri atsāk darbu klātienē.

Kopš pirmdienas, 12.aprīļa, šajā prioritārajā grupā kopā vakcinēti 4053 iedzīvotāji.

Strazda norādīja, ka līdz šim izglītības iestāžu darbinieku grupā vakcinēti gandrīz 8% no kopā vairāk nekā 52 300 darbiniekiem, ko Izglītības un zinātnes ministrija norādījusi kā prioritāri vakcinējamos izglītības iestāžu darbiniekus attiecīgajā prioritārajā grupā.

"Lai turpinātu raitu šīs iedzīvotāju grupas vakcināciju, visi izglītības iestāžu darbinieki tiek aicināti nekavēties un pieteikties "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989. Pieteikšanās nodrošinās iespēju jau tuvākajā laikā saņemt savu Covid-19 vakcīnu," aicināja Strazda.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas