Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Daļā Jelgavas pilsētas teritorijas turpmāk drīkstēs medīt

Daļā Jelgavas pilsētas teritorijas turpmāk drīkstēs medīt, liecina publikācija oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Ievērojot to, ka Jelgavas pilsētas teritorijā ietilpst mežu platības, kurās mīt medījamie dzīvnieki, kas rada apdraudējumu un postījumus Jelgavas pilsētas meža teritorijās un tām piegulošo zemju īpašniekiem, ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem noteiktas teritorijas, kurās atļauts medīt, kā arī kārtība, kādā organizējamas medības.

Tiek noteiktas jaunas tiesības, atļaujot organizēt medības teritorijās, kurās līdz šim medību organizēšana bija aizliegta.

Medības nav atļautas kapsētu teritorijās un pilsētas daļā, kuru ierobežo Atmodas iela, Rūpniecības iela, Pasta iela (rotācijas aplis), Stacijas iela, īpašums Stacijas ielā 1A, Driksas upe, perspektīvais Atmodas ielas posms, un Lielupes otrā krastā, kur šo daļu ierobežo Rīgas iela, Kalnciema ceļš, Loka maģistrāle, Aviācijas iela un Cukura iela.

Medību šaujamieročus drīkst izmantot, tikai atrodoties uz dabiska vai mākslīga paaugstinājuma, kura stāvēšanas vai sēdēšanas platforma nav zemāka par 1,5 metriem un dod iespēju veikt šāvienu uz leju.

Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz Medību likuma 3. panta otro prim daļu, kas paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par medībām pilsētā, nosakot teritorijas (zonas), kurās atļauts medīt, un, ja nepieciešams, papildu medību jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajiem ierobežojumiem nosakot arī medībās izmantojamos rīkus, līdzekļus, metodes, paņēmienus un drošības nosacījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas