Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

DAP: Būvnieku bezdarbības dēļ paplašinājušies bojājumi Siguldas gājēju serpentīnā

Siguldas gājēju serpentīna lietavu radītie bojājumi tā būvnieku SIA Ventars bezdarbības rezultātā kļuvuši vēl lielāki, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Viņa skaidroja, ka, neraugoties uz vairākkārtīgiem DAP pieprasījumiem veikt garantijas labojumus Siguldas gājēju serpentīna posmā no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam, SIA Ventars līdz šai nedēļai darbu nav sācis, līdz ar ko vēlāku lietavu rezultātā bojājumi kļuvuši vēl ievērojamāki.

Lai situāciju risinātu, DAP atbilstoši noslēgtajam būvniecības un projektēšanas līgumam gatavos remontdarbu tāmi un pieprasīs līdzekļus no apdrošināšanas kompānijas. Aptuvenās izmaksas varētu tapt zināmas līdz mēneša beigām, tad arī būs zināms, cik finanšu un laika būs nepieciešams, lai serpentīna ceļu varētu savest kārtībā.

Rēna sacīja, ka patlaban neatkarīgs vērtētājs iepazīstas ar situāciju un gatavo tāmi remontdarbu veikšanai. Tāpat viņa norādīja, ka DAP speciālisti nepilnības gājēju serpentīna lietus ūdeņu novadīšanas sistēmā konstatēja jau krietni iepriekš un informēja par to būvnieku, pieprasot garantijas ietvaros šos defektus novērst.

Kā ziņots, stipro lietavu rezultātā septembrī tika izskalots posms jaunajā Siguldas serpentīnā, kas ved no Svētku laukuma līdz Gaujas tiltam.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp DAP un SIA Ventars, noteiktā garantijas termiņa laikā būvniekam uz sava rēķina jānodrošina takas seguma iesēdumu, nogāžu nostiprināšanas defektu, norobežojumu un koka laipu deformācijas, kā arī notekūdeņu sistēmas izskalojumu novēršana.

Pārvalde serpentīna ceļa sākumā gan pie Gaujas gan Svētku laukumā izvietojusi informantus plakātus par alternatīviem maršrutiem, kā arī informācija par pastaigu alternatīvām pieejama DAP sociālo tīklu kontos un mājaslapā.

Šī gan nav pirmā reize, kad jaunajā serpentīna ceļā veidojušies bojājumi. "Jau neilgi pēc jaunizbūvētā ceļa nodošanas ekspluatācijā DAP konstatēja objekta projektētāja un būvnieka pieļautās kļūdas, par ko saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbu veicējam tika sagatavots apsekošanas un defektu noteikšanas akts," skaidroja Rēna.

Top komentāri

a13
a
Ehh, kā varētu te Ušakovu noriet, ja šitā nobruktu kāda promenāde Rīgā... Starp citu, par šo 660 m garo ietvi 330 000 eur pamanījās iztērēt. 500 eur/ metrs. Ko par to profesionāli bruģētāji saka?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas