Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils mērs apmeklējis Baltkrievijas neatkarības dienas svinības viesnīcā Latgola

Otrdien Daugavpils viesnīcas Latgola restorānā rīkotās Baltkrievijas neatkarības dienas svinības apmeklējis arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), vēsta televīzija ReTV un interneta portāls Chayka.

Pasākums sākās vakarā, un restorānu varēja apmeklēt ne tikai aicinātās personas, kuru vidū bija Elksniņš un Daugavpils pirmais vicemērs Aleksejs Vasiļjevs (LKS), bet arī uzņēmēji un citas personas.

Elksniņš televīzijai ReTV un portālam Chayka norādīja, ka patlaban Daugavpilī oficiāli darbojas Baltkrievijas diplomātiskā pārstāvniecība, un, neraugoties uz jebkādiem paziņojumiem, tā turpina strādāt.

"Es ar lielu prieku apmeklēju daudzus pasākumus, organizācijas, notikumus, lai pirmām kārtām rūpētos par mūsu iedzīvotāju interesēm," pauda Daugavpils domes priekšsēdētājs.

Uz "ReTV" un "Chayka" uzdoto jautājumu, vai viņš neuzskata par nepareizu doties uz pasākumu, kuru rīko agresorvalsts un par ko Latvijas valdība un prezidents izteikušies nosodoši, Elksniņš atbildēja: "Neesmu dzirdējis, lasījis".

Par Latvijas amatpersonu rīcību, apmeklējot agresorvalsts rīkotu pasākumu, ReTV un portālam Chayka viedokli pauda gan Valsts drošības dienests (VDD), gan arī Ārlietu ministrija (ĀM).

VDD norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonu piedalīšanās agresorvalsts Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās – Baltkrievijas – rīkotos pasākumos nav atbilstoša Latvijas nacionālās drošības interesēm.

"Šāda rīcība ir pretrunā Latvijas valsts nosodošajai nostājai pret Krievijas īstenotajiem noziegumiem pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kā arī neveicina Latvijas sabiedrības vienotību šajos sarežģītajos apstākļos," uzsvēra VDD.

Savukārt ĀM pārstāve Solvita Martinsone atzīmēja, ka Baltkrievijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī nav aizliegts rīkot svinīgus pasākumus, tomēr Latvijas amatpersonām būtu rūpīgi jāizvērtē dalība tajos, ņemot vērā Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko neleģitīmās vēlēšanas, represijas pret pilsonisko sabiedrību, hibrīduzbrukumu Latvijas robežai, kā arī Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas