Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Daugavpils mērs: Visi dienesti gatavi darbam esošajā Covid-19 situācijā

Visi dienesti Daugavpilī ir gatavi darbam situācijā, kad pilsētā konstatēts Covid-19 uzliesmojums un noteikti stingrāki ierobežojumi, paziņojumā iedzīvotājiem paudis pilsētas mērs Igors Prelatovs (Mūsu partija).

Politiķis atgādināja, ka pirms nedēļas Ledus sporta skolā sākās Covid-19 saslimstības uzliesmojums. "Pašvaldība ļoti ātri reaģēja, veica visus nepieciešamos piesardzības pasākumus un kontaktpersonu izolāciju," apgalvoja domes priekšsēdētājs.

Prelatovs uzskata, ka situācijas pasliktināšanās nekādā veidā neesot bijusi saistīta ar publiskajiem pasākumiem, kas notika pilsētā.

Pēc viņa paustā, visi publiskie pasākumi, kas divu mēnešu garumā tika aizvadīti pilsētā, norisinājās svaigā gaisā un visu šo laiku Daugavpilī saglabājās zems saslimstības līmenis.

"Pilsētniekus aicinu nepakļauties mākslīgi radītai ažiotāžai, situācija tiek kontrolēta un visi atbildīgie dienesti ir gatavi darbam esošajā situācijā. Vairāk pavadiet savu laiku ar ģimeni un svaigā gaisā, mazāk pievērsiet uzmanību pretrunīgai informācijai internetā," aicināja mērs.

Pašvaldībā aģentūra LETA uzzināja, ka tuvāko divu nedēļu laikā tiek atcelti publiskie pasākumi pilsētā, piemēram, atcelts Velovakars, kas bija plānots šovakar, starptautisks boksa turnīrs 2.oktobrī, atcelts Daugavpils velokross un čempionāts mākslas vingrošanā 3.oktobrī.

Apmeklējot citus pasākumus, izstādes, tūrisma objektus, pašvaldība aicina ievērot drošības pasākumus.

Atceltas arī interešu izglītības nodarbības, bet AS Daugavpils satiksme aicina pasažierus, izmantojot sabiedrisko transportu, lietot mutes un deguna aizsegus.

Treniņus klātienē pārtraukusi Daugavpils futbola akadēmija. Futbola centrā skaidroja, ka trīs dienu laikā jaunajiem futbolistiem veikti vairāk nekā 100 Covid-19 testi, tie visi ir bijuši negatīvi. Neskatoties uz to, liels jauno futbolistu skaits atrodas mājas karantīnā, jo bijuši saslimušo kontaktpersonas. Ar katru dienu šādu audzēkņu skaits varētu pieaugt, prognozēja skolā. Vecāki saņems informāciju no treneriem par attālinātā treniņa procesa nodrošināšanu.

Jau vēstīts, ka Covid-19 izplatības dēļ Daugavpilī un Kuldīgā līdz 14.oktobrim ir ieviesti ierobežojumi. Ministri atbalstīja grozījumus noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Ar grozījumiem noteikts, ka Daugavpils pilsētā un Kuldīgas pilsētā līdz 14.oktobrim ir jānodrošina virkne drošības pasākumu.

Tostarp klātienē nenotiks amatiermākslas un interešu un profesionālās ievirzes izglītības apguve (tai skaitā treniņu, sacensību un mēģinājumu norise). Personām būs jālieto mutes un deguna aizsegi, izmantojot pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī publiskās telpās, kur nav iespējams nodrošināt divu metru distancēšanos.

Tāpat Kuldīgā un Daugavpilī līdz 14.oktobrim pasākumu vai saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietā iekštelpās vienlaikus varēs uzturēties ne vairāk kā 500 cilvēku. Savukārt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā būs jānodrošina, ka pie viena galdiņa nevarēs atrasties vairāk par astoņiem apmeklētājiem.

Tāpat sabiedriskās ēdināšanas vietās Kuldīgā un Daugavpilī darbu varēs sākt ne agrāk kā plkst.6 un beigt ne vēlāk kā plkst.24.

Ņemot vērā to, ka organizēti pasākumi, kuros cilvēki aktīvi pārvietojas, piemēram dejas, rokkoncerti un citi pasākumi, kuru laikā cilvēki neatrodas fiksētās sēdvietās, veicina Covid-19 izplatību, noteikts, ka organizēti pasākumi šajās pašvaldībās tiek aizliegti. Vienlaikus, tā kā cilvēkiem, atrodoties fiksētās sēdvietās, ir iespējas nodrošināt maksimālu distancēšanos un nodrošināt cilvēku plūsmu kontroli, šādi pasākumi netiek aizliegti. Šādi pasākumi ir teātra izrādes, koncerti, kino seansi, konferences.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas