Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dobeles novadā negaisa un vētras postījumu novēršanai nepieciešami līdz 16,3 miljoniem eiro

Dobeles novada pašvaldībā aplēsts, ka negaisa un vētras postījumu novēršanai nepieciešamais finansējums varētu sasniegt pat 16,3 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Līva Elarte.

Novadā cietušas vairāk nekā 1630 mājsaimniecības, kā arī nodarīts liels kaitējums lauksaimniecības uzņēmumiem un pašvaldības infrastruktūrai.

Glābt to, kas glābjams, turpina ne tikai paši iedzīvotāji un pašvaldības darbinieki, bet arī daudz brīvprātīgo, lielu ieguldījumu palīdzības organizēšanā ieguldījusi biedrība "Tavi draugi", iesaistījusies Zemessardze, pauž pašvaldībā.

Tikmēr klientu apkalpošanas centros un pagastu pārvaldēs turpina ierasties cilvēki, kuri piesaka vētras postījumus. Plānots, ka pabalsta iesniegumu pieņemšana negaisa un vētras radīto postījumu novēršanai turpināsies līdz septembra sākumam.

Negaisā cietušas arī pašvaldības īpašumā esošās ēkas. Kopumā 21 ēkai būs nepieciešami lieli finanšu ieguldījumi, lai tās pilnībā atjaunotu, ceļa infrastruktūra bojāta 50 kilometru kopgarumā, savukārt izgāzto un nolauzto koku izvešana būs nepieciešama no aptuveni 25 hektāru lielas kopplatības.

Bojāto šīferu un būvgružu nodošanai negaisā visvairāk skartajās teritorijās pašlaik ir izvietoti 24 konteineri. Nepieciešamības gadījumā to skaits ik dienu tiek papildināts, taču jau šobrīd ir savāktas 70 tonnas būvniecības atkritumu, savukārt bīstamie atkritumi, tai skaitā azbestu saturošs šīferis, stikla vate un tamlīdzīgi materiāli - 262 tonnas

Tāpat turpinās darbs pie postījumu apzināšanas novada uzņēmējiem. Līdz šim uzņēmēji tika apzināti telefoniski, lai saprastu kopējo postījumu ainu novadā, informē Dobeles Pieaugušo informācijas un uzņēmējdarbības atbalsta centra (PIUAC) vadītāja Monta Mantrova. Uzņēmējiem tika sniegta informācija par iespēju vērsties Lauku atbalsta dienestā (LAD), jo līdz 25.augustam lauksaimnieki var ziņot par postījumiem LAD mobilajā lietotnē.

Tagad PIUAC darbinieki sākuši apzināt arī mājražotājus, tūrisma nozares pārstāvjus un citus uzņēmējus, kas nav LAD klienti, lai veidotu negaisa un vētras radīto postījumu datubāzi. Pēc šīs informācijas apkopošanas valdībai noteikti būs jālemj par papildus atbalstu šai nozarei, domā Mantrova.

Nedēļas nogalē Dobelē plānots arī labdarības koncerts, kurā ikvienam būs iespēja finansiāli atbalstīt negaisā un vētrā cietušo mājsaimniecību atjaunošanu, informē pašvaldībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas