Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dundagas novada deputāti neizmanto pēdējo iespēju ievēlēt domes vadību

Šodien, kas bija pēdējā diena, kad Dundagas novada deputāti varēja ievēlēt domes vadību, viņi šo iespēju neizmantoja. To viņiem bija uzdevis izdarīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Kā aģentūrai LETA stāstīja Pleša padomniece komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Agnese Vārpiņa, Dundagas novada domes deputāti nav paziņojuši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) savas rīcības pamatojumu.

Rīt Plešs informēs par turpmāko rīcību, piebilda Vārpiņa.

LETA jau vēstīja, ka gadījumā, ja līdz 26.aprīlim netiks ievēlēta domes vadība, VARAM rosinās Saeimu lemt par Dundagas novada domes atlaišanu.

Plešs uzsvēra, ka Dundagas novada iedzīvotāji 2017.gada pašvaldību vēlēšanās deputātiem ir uzticējuši pārstāvēt viņu intereses, kas jo īpaši svarīgi administratīvi teritoriālās reformas kontekstā. "Sekas jūsu demaršam izjūt ne jau ierēdņi Rīgā, bet gan jūsu iedzīvotāji Dundagā," sacīja Plešs. Viņš uzskata, ka ir absolūti nepieļaujama situācija salikt rokas klēpī un gaidīt pašvaldību vēlēšanas.

VARAM valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša Dundagas novada deputātiem uzsvēra, ka domes darbam ir jānotiek kārtējās domes sēdēs, nevis ārkārtas sēdēs, lai sabiedrībai laikus būtu iespēja iepazīties ar lēmumprojektiem.

Savukārt Dundagas novada domes deputāte Regīna Rūmniece (Mūsu cilvēkiem) pauda nostāju, ka domes priekšsēdētāja neesamība domes darbu esot padarījusi "daudz efektīvāku". Šajā laikā desmit domes ārkārtas sēdēs izskatīts 81 lēmumprojekts un tikai trīs lēmumprojekti nav izskatīti.

Trešdien, 21.aprīlī, Dundagas novada domes ārkārtas sēdē ar piecām balsīm pieņēma lēmumu par četru opozīcijas deputātu pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa.

Dundagas novada domes deputāta pilnvaras pirms termiņa beigām nolika Andra Grīvāne, Una Sila un Guntis Pirvits no vēlētāju apvienības Strādāsim kopā!, kā arī apvienības Mūsu novadam deputāte Gunta Abaja. Vēlētāju apvienības Strādāsim kopā! un apvienības Mūsu novadam arī tālāk sekojošie kandidāti esot parakstījušies, ka nepieņemšot iespēju kļūt par deputātiem.

Situācijā, ja kādam sarakstam pietrūkst deputātu kandidātu, tad atbilstoši Pašvaldības domes vēlēšanu likumā noteiktajam Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) nosaka to, no kura kandidātu saraksta ņemams nākamais deputāts.

Dundaga jau ilgstoši formāli ir bez vadības - janvārī amatus pameta Dundagas novada domes priekšsēdētājs Aldis Felts (Mūsu cilvēkiem) un viņa vietnieks Jānis Mauriņš (Mūsu cilvēkiem). Mūsu cilvēkiem, kuriem domē ir piecas vietas no deviņām, jaunu domes priekšsēdētāju no savām rindām neievēl, bet neļauj to darīt arī opozīcijai. Tā vietā formālā vara ir nodota Mūsu cilvēkiem savulaik izraudzītajai pašvaldības izpilddirektorei Janitai Vandai Valterei, kurai vienīgajai pašvaldībā ir paraksta tiesības.

Iepriekš VARAM pozīcija bija - neskatoties uz pašvaldības domes vadības neesamību, neesot konstatējams iedzīvotāju interešu aizskārums, tāpēc Dundagas novada domes atlaišana nebija ministrijas dienas kārtībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas