Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Jūrmalā brīvā dabā atklāj publiski pieejamas klavieres

Piektdien Jūrmalā, Turaidas ielas galā pie jūras un Bulduros pie Bulduru izstāžu nama, atklātas muzicēšanai brīvi pieejamas klavieres. Spēlēt klavieres zem klajas debess ar iedvesmojošu skatu uz jūru Dzintaros vai ar klaviermūziku iepriecināt garāmgājējus Bulduros aicināts ikviens interesents, informē pilsētas domē.

Klavierspēlētāji un garāmgājēji aicināti ne tikai izmantot un fotografēties pie mūzikas instrumenta, bet arī iesaistīties rūpēs par klavierēm – redzot, ja kāds tām dara pāri, aizrādīt, un lietus gadījumā, ja plēve vēl nav uzklāta, mūzikas instrumentu apsegt ar plēvi, kas novietota aiz tā.

Neparastā brīvdabas klavieru projekta autori ir brāļi Andris un Jānis Lanka. Brīvā dabā izvietotas klavieres, kas savu dzīvi gandrīz nokalpojušas un to īpašniekiem kļuvušas liekas. Tā klavierēm tiek dota otra elpa. Lai klavieres labāk varētu pamanīt, tās īpaši apglezno vai nokrāso vietējie mākslinieki.

Jūrmalā izvietotās klavieres apgleznojuši vairāki pilsētā pazīstami mākslinieki. Uz Dzintaru klavierēm mākslinieces Māra Mozgire un Dace Ziemele attēlojušas bērnu dzejnieka jūrmalnieka Alberta Kronenberga darbos izmantoto tēlu – vārnu. Kā uzsver mākslinieces, vārna ir ne tikai neatņemama pludmales sastāvdaļa, bet arī skaists un izteiksmīgs putns. Vārnu dziedāšana ir kā kontrasts starp klavierspēles izteiksmīgajām skaņām. Bulduru klavierēm savu īpašo noformējumu piešķīrusi arī grafiķe un dizainere jūrmalniece Agnese Bule, uz klavierēm attēlojot ideju par došanos jūrā. Šobrīd uz klavierēm attēlota “jūra līdz ceļiem”, un nākamajos posmos tiks attēlota brišanā jūrā tālāk. 

Atklāšanas pasākumā klavieres Dzintaros un Bulduros ieskandināja dziesminiece Anete Kozlovska. Jūrmalā klavieres projektam ziedojusi Diāna Purviņa. Klavieres brīvā dabā būs pieejamas līdz vasaras beigām – kamēr vien būs atbilstoši laikapstākļi.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
LIEPĀJAS JŪRMALĀ SEN JAU IR !
latviete
l
un ,ja uznaks lietus,vetra,ko tad,tad kads skries un ieksa nesis.
Fernada kredit
F
Aizdevums un ātrs ieguldījums ar parakstītu līgumu Sveiki, Sir / Madam, indivīdi: Latvija, Igaunija, Slovēnija, Krievija, Angļu valoda, Slovēnijas, Vācijas, Lietuvas, Francijas, Kanādas, Portugāles, Itālijas, Šveices, Dānijas un jebkur citur pasaulē; mēs meklējam nopietnus partnerus, kas spēj parakstīt vienošanos ar mūsu pakalpojumu Mēs vēlamies sadarboties ar ienesīgiem projektu izstrādātājiem vai ikvienam, kam nepieciešams aizdevums, lai atsāktu darbību vai aizdevumu, ar kuru mēs strādāsim pārredzamā veidā, lai finansētu savu projektu. Mēs izsniedzam aizdevumus no 5000 euro līdz 50 000 000 euro visām personām, kas spēj ievērot nosacījumus un varēsim atmaksāt procentu likmi 3% apmērā gadā ar atmaksas termiņu no 1 gada līdz 30 gadiem gatavs.Ja jums ir nepieciešams aizdevums projektam vai citiem iemesliem, nevilcinieties sazināties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas, mēs varam atbildēt uz jūsu jautājumiem 24h / 24h par jūsu apmierinātību E-pasts: [email protected]
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas