Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gerhards: Latvijā ir jāpopularizē darba iespējas lauksaimniecībā

Latvijā ir jāpopularizē darba iespējas lauksaimniecībā, ceturtdien Latvijas Zemnieku federācijas kopsapulcē pauda zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Zemkopības ministrijā aģentūrai LETA norādīja, ka ministrs un Zemkopības ministrijas Lauku attīstības atbalsta departamenta speciālisti ceturtdien Ozolniekos apmeklēja Latvijas Zemnieku federācijas ikgadējo biedru kopsapulci un semināru par mazo un vidējo saimniecību nozīmi nākamajā plānošanas periodā, lai informētu par mazo un vidējo zemnieku saimniecību nozīmi plānošanas periodā pēc 2020.gada un gaidāmajiem pasākumiem Lauku attīstības programmā.

Ministrijā atzīmēja, ka federācijas biedri aktīvi izmantoja iespēju un uzdeva dažādus jautājumus par aktuālo nozarē un par procesiem, kas saistīti ar nākotnes redzējumu. Tostarp tika diskutēts par darbaspēka pieejamību, kā arī par nepieciešamību nozarei piesaistīt jaunus cilvēkus.

Gerhards, sniedzot atbildes uz jautājumiem un atsaucoties uz federācijas biedru priekšlikumiem, uzvēra, ka ir nepieciešams popularizēt darba iespējas lauksaimniecības nozarē. Turklāt ministrs arī atzīmēja, ka, strādājot šajā nozarē, ir iespējams ne tikai veikt darbu "ar atlocītām piedurknēm", bet arī labi pelnīt un gūt plašas izaugsmes iespējas.

Latvijas Zemnieku federācijas kopsapulci ministrs atklāja ar uzrunu, kurā uzsvēra lauksaimniecībā nodarbināto mazo un vidējo saimniecību īpašnieku, uzņēmēju, saimniecību uzturētāju un darbinieku nozīmi Latvijas tautsaimniecībā.

Zemkopības ministrs atzīmēja valsts sniegto atbalsta iespēju pieejamību, kā piemēru minot LEADER programmu un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" sniegtās atbalsta iespējas. "Ir saprotams, ka ikvienai idejai un vīzijai par attīstību ir nepieciešams finansējums. Ja nav iespēju saņemt pieejamu finansējumu, tad šīs idejas noplok un bieži vien uzņēmējam nolaižas rokas, ja tiek runāts par izaugsmi. Tādēļ ministrijas ieskatā zemākas procentu likmes ietvertu aizdevumu procentu gada likmi līdz aptuveni 4-8%, kā arī maksimālo aizdevumu summu līdz 100 000 eiro," pauda Gerhards.

Latvijas Zemnieku federācija ir izveidota 1990.gadā un šobrīd apvieno dažādu nozaru lauksaimniekus visos Latvijas reģionos, un iestājas par apdzīvotiem un ekonomiski aktīviem Latvijas laukiem, par taisnīgām un vienlīdzīgām attīstības iespējām visiem Latvijas lauksaimniekiem, īpaši vēršot uzmanību uz atbalstu mazo un vidējo saimniecību - ģimeņu saimniecību, attīstību un to nozīmīgo lomu ilgtspējīgā Latvijas lauku sociālekonomiskā attīstībā.

Top komentāri

>:-)
&
Vēlme, tikai viena, lai nabaga cilvēciņš, gāztu iekšas ārā 12 stundas par, pāris litriem, nu jau švakā "alus", paciņu, kontrabandas cigarešu un knapi piečuku dienā . Nu labi , jau labi, knapas pusdienas vēl . Tā tik, budžiem, skaitās, pilnīgā svētlaime :D Strādniekiem, askētiskiem mazohistiem, arī, apmierinājums.
Rīīdzniek's
R
Es tak neies prom no Rīīīgs' kalpot tiem budžiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas