Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Grenctālē pārplūdusi Ceraukstes upe

Bauskas novada Grenctālē pārplūdusi Ceraukstes upīte, radot neērtības vietējiem iedzīvotājiem, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Neskaitot applūdušās lauksaimniecības teritorijas, applūdis arī neliels ceļa posms, tādēļ apgrūtināta kājāmgājēju nokļūšana uz ciemata centru, pauda pašvaldībā. No privātmāju pudura, kurā ir aptuveni 20 mājas, ar kājām līdz ciemata centram jāmēro puskilometrs, kas šobrīd nav iespējams, jo pārbrauktuve ir applūdusi. Ar automašīnu alternatīva ir aptuveni 10 kilometrus liels līkums.

Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šajā privātmāju ciemā nav vientuļo cilvēku vai personas, kuras nespēj izkļūt no mājām, līdz ar to neviena persona neesot pamesta vai apdraudēta.

Atsaucoties uz cilvēku pausto neapmierinātību un prasībām meklēt risinājumus, Brunavas pagasta nodaļa sola veikt iedzīvotāju aptauju par iespējamajiem diviem risinājumiem. Viena iespēja ir līdz šī gada beigām esošās pagaidu pārbrauktuves vietā izveidot konstrukciju tikai gājējiem, nodrošinot iespēju kājām šķērsot upi atkārtotas ūdens līmeņa paaugstināšanās gadījumā, bet otra iespēja esot gaidīt, kad kritīsies ūdens līmenis, lai var atjaunot pagaidu pārbrauktuvi un "pieciest, iespējams, vēl tikai dažas dienas visā atlikušajā gadā, kurās varētu atkārtoti rasties šāda situācija", pauž pašvaldības pārstāvji.

Ceraukstes upe applūst katru gadu, bet šogad applūšana sakritusi ar jauna tilta būvdarbu periodu. Līdz šim, kad upi varēja šķērsot pa tiltu, nekādas neērtības iedzīvotājiem upītes applūšana neradīja, informēja pašvaldībā.

Šogad sākti būvdarbi Brunavas pagasta Grenctāles ciemā, pārbūvējot Liepu ielu 1872 metru garumā, tai skaitā arī tilta pār Ceraukstes upi pārbūvi (20 metri), lietus atvades tīklu un drenāžas komunikāciju izbūvi 313 metru garumā, caurteku izbūvi 317 metru garumā un ielas apgaismojuma izbūvi.

Liepu iela ir Grenctāles ciema galvenā iela, kas nodrošina piekļuvi iedzīvotājiem nozīmīgai infrastruktūrai. Ielas seguma tehniskais stāvoklis, apgaismojuma un satiksmes drošības līmenis bija neapmierinošs, gājēju pārvietošanās notika pa brauktuves malu. Dzelzsbetona tiltam pār Ceraukstes upi bija būtiski bojājumi nesošajās konstrukcijās, tāpēc pilnīga pārbūve bija neatliekama.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas