Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Gudrona dīķu sanācijas iestrēgušos darbus turpinās pilnsabiedrība Inčukalns Eko

Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbus veiks pilnsabiedrība Inčukalns Eko, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Pilnsabiedrība Inčukalns Eko dibināta 2016. gadā, un tās dalībnieki ir SIA VentEko, SIA Eko Osta, un AS BAO.

Viņa skaidroja, ka Inčukalns Eko iesniegtais dīķu attīrīšanas piedāvājums sarunu procedūras laikā tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko, saņemot 76,25 punktus. Savukārt otra pretendenta AS A.C.B. piedāvājums tika novērtēts ar 71,25 punktiem.

Pieņemto lēmumu, atbilstoši Publisko iepirkumu likumā noteiktajam, ir iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā, iesniedzot iesniegumu par iepirkuma procedūras pārkāpumiem Iepirkumu uzraudzības birojā.

Paredzēts, ka līdz 2023.gada nogalei kopējā atjaunotās zemes platība būs 2,5 hektāri. Specifiskā atbalsta īstenošanai plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir līdz 29 257 750 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums - 24 869 088 eiro un valsts budžeta finansējums līdz 4 388 662 eiro.

Kā ziņots, slēdzot līgumu par Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas otrā posma īstenošanu, plānots paredzēt sankcijas darbu nepildīšanas vai aizkavēšanās gadījumā, otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē sacīja VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Viņa skaidroja, ka abu sarunu procedūras dalībnieku - pilnsabiedrības Inčukalns Eko un AS A.C.B. - iesniegtie projekti ir sadalīti posmos. Šāds iedalījums ļāvis noteikt arī iespējamās sankcijas darba nepildīšanās vai aizkavēšanās gadījumā, teica Koļegova.

Koļegova norādīja, ka ar abu pretendentu projektiem iepazinušies arī Rīgas Tehniskās Universitātes eksperti, kuri tos novērtējuši kā izpildāmus.

Taujāta par projekta gala termiņu, Koļegova atbildēja, ka to paredzēts pilnībā realizēt 62 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas brīža. Piesārņotās teritorijas Ziemeļu un Dienvidu dīķu rekultivācijas jeb attīrīšanas darbus līgums paredzēs pabeigt līdz 2021.gada sākumam. No tā brīža līdz 2023.gada pirmā ceturkšņa beigām noritēs tā dēvētais defektu paziņošanas periods, kura laikā komersantam būs jānodrošina arī teritorijas monitorings.

Saskaņā ar VVD un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras parakstīto līgumu, šī projekta īstenošana nedrīkst notikt ilgāk par 2023.gada 31.decembri.

Jau vēstīts, ka, rodoties nesaskaņām starp VVD un iepriekšējo darba izpildītāju Skonto būve, tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par pašreizējiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu.

Pagājušā gada 13.martā VVD aicināja pilnsabiedrību Inčukalns Eko un AS A.C.B. sagatavot savus tehniskos un finanšu piedāvājumus Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbu otrajam posmam.

Top komentāri

kāds jautājiens
k
Kas uzraudzīs šo peļņas pasākumu 62 mēnešu ilgumā?
zemene
z
58 miljoni, sumiņa tā nekas. Ar pirkstu bakstīšanai debesīs. Kā VVD kontrolēs darbu izpildi un tā atbilstību vides un cilvēku veselības prasībām, ja viņiem pašiem nav skaidrs, kādas vielas, kādā koncentrācijā un cik daudz m3 bīstamās vielas ir tais dīķos. Varbūt tur apakša ir ūdens un bīstamās vielas ir tikai 20-20 cm biezā slānī. Kārtēja valsts - tautas apzagšanas afēra.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas