Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbenes novadā izdos rīkojumu par Covid-19 ierobežojošiem pasākumiem

Pēc astoņu cilvēku saslimšanas ar Covid-19 Gulbenes novadā, otrdien tiks izdots rīkojumu par drošības pasākumiem Covid-19 slimības izplatības ierobežošanai, kas būs līdzīgi tiem ierobežojumiem, kas bija spēkā valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, aģentūrai LETA pastāstīja Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka atbildīgie speciālisti pirmdien ir konsultējušies ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologiem par turpmāko rīcību. "Lai nepieļautu slimības plašu izplatību, esam nolēmuši rīkoties ļoti kardināli. Vēl rīt no rīta vienosimies par konkrētiem ierobežojumiem, taču jau šodien ir skaidrs, ka rīt izdošu rīkojumu, kas uzreiz stāsies spēkā ar tādiem ierobežojumiem, kas būs ļoti līdzīgi tiem, kuri bija spēka ārkārtējās situācijas laikā," sacīja Audzišs.

Viņš skaidroja, ka ierobežojumi attieksies uz visu 56 pašvaldības iestāžu darbiniekiem. Par izdoto rīkojumu tiešraidē tiks informēti arī novada iedzīvotāji.

Audzišs atzina, ka pēdējā laikā sabiedrībā ir mazinājusies piesardzība, tādēļ būs stingri nosacījumi divu metru distances ievērošanai, atgādinājums par personīgās higiēnas obligātu ievērošanu un retāku sabiedrisko vietu apmeklēšanu, ja nav īpašas vajadzības.

"Tuvojas jaunais mācību gads un mums ir svarīgi atbildīgi rīkoties tagad, lai nepieļautu slimības izplatīšanos lielākā apjomā, un 1.septembrī skolēni varētu sākt mācības klātienē," sacīja Audzišs.

Kā liecina SPKC dati, līdz 27.jūlijam Gulbenes novadā bija reģistrēti astoņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem šogad Gulbenes novadā faktiski dzīvoja 19 771 iedzīvotājs.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes novadā saslimstība ar Covid-19 pirmo reizi tika konstatēta 22.jūlijā.

Top komentāri

Pēteris
P
Protams, ka jāsatraucas un jāierobežo. 8 saslimušie. Tas ir gandrīz puse no Gulbenes novada atlikušjiem iedzīvotājiem.
Gudri darīts!
G
Vairāk dzīvu paliks!
trusis nejaukais
t
gjeniaali pajoli! konsulteesies vinji, kaa buutu ja juus beidzot pakonsulteetos ar veselo sapraatu? vai tad taisaas arii izkontroleet novada robezhas? tipa uz katra celinja nolikt pa policistam un pa visu novada robezho novietot noveeroshanas postenjus lai konstateetu robezhas shkjeersotaajus? jo citaadi visam shim sviestam tachu zudiis jeega!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas