Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Iebraukšanas maksa Ogrē: Savu ceļa posmu grib atdot valstij

Ieviest iebraukšanas maksu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā neesot novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) mērķis. Ar šo paziņojumu viņš drīzāk esot vēlējies izraisīt diskusiju par pašvaldībai nodoto valsts nozīmes Rīga – Daugavpils šosejas posmu, kura uzturēšana ik gadu pašvaldībai izmaksājot 110 000 eiro.

Helmanis Dienai skaidroja, ka, aktualizējot šo jautājumu, dome vēloties panākt, lai novada teritorijā esošo aptuveni piecus kilometrus garo tranzītceļa posmu valsts paņemtu atpakaļ savā pārziņā. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) Dienai teica, ka šāda diskusija ir iespējama pēc tam, kad Ogres novada pašvaldība oficiāli būs vērsusies ministrijā ar lūgumu jautājumu izvērtēt. Ministrs atgādināja, ka tranzītielu uzturēšanai pašvaldības saņem valsts budžeta mērķdotācijas. Savukārt Helmanis skaidroja, ka tie esot tikai aptuveni 40 000 eiro, kas sedzot daļu no ceļa uzturēšanas izmaksām. Kaimiņu pašvaldībās – ne Ikšķiles, ne Ķeguma novadā – to teritorijās esošais autoceļa posms nav pašvaldības bilancē.

Latvijas valsts ceļu valdes priekšsēdētājs Jānis Lange Dienai norādīja, ka nākamgad šā ceļa virskārtas atjaunošanai esot paredzēts vairāk nekā viens miljons eiro. Savukārt 2008. un 2009. gadā valsts ir veikusi A6 ceļa rekonstrukciju Ogres pilsētā par 12 066 664 latiem.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 27. novembra avīzē Diena!

Top komentāri

Iebraukšanas maksa Ikšķilē, Rīgā...
I
Iebraukšanas maksa Ikšķilē, Salaspilī, Rīgā un Babītē Ikšķilē, Salaspilī, Rīgā un Babītē turpmāk tiks ieviesta iebraukšanas maksa jūrmalniekiem un ogrēniešiem.
trusis nejaukais jau dusmīgs
t
Tas kadrs Jānis Lange principā ir jālidina no darba uzreiz šaj;ā momentā - tā saucās rekonstrukcija? Salikām luksaforus uz maģistrāles? Un pēc tam CSDD salika pilnīgi debīlas zīmes 50 70 50 70.. lai menti varētu ērti pelnīt? Idiotu bars neatkārtojamais, palūkojiet ko šādās situācijās dara normālās valstīs - būvē servisa ielas lai katra sūda ieliņa nekrusto maģistrāli un viaduktus, tuneļus, etc.. Bet banānijā - izmetam 12 ļimakus un saliekam luksaforus. Un tādi sēž amatos un saņem vēl algu.
Trollis JT
T
Kāda var būt pašvaldību daļa par tranzīta ceļiem??? Absurds!!! Paldies Dievam, ka Atašienes pagasts neatbild par Maskavas dzelzceļu... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas