Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ilūkstes novada saimniecībā šorīt manīts lācis

Šorīt Ilūkstes novada Bebrenes pagastā manīts brūnais lācis, aģentūru LETA informēja kopienu sadarbības tīkla Sēlijas salas sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.

Brūnais lācis pamanīts Bebrenes pagastā netālu no Dvietes senlejas informācijas centra. Video fiksēts, ka lācis pāri laukam lielā ātrumā dodas gar Dvietes senleju. Tālāk lācis devies Pilskalnes virzienā, ieskrienot mežā.

"Ieraudzīju un tad skrēju uz māju pēc telefona. Rokas drebēja no satraukuma. Tomēr tas nav ikdienišķs skats. Lāča pēdas mūspusē nesen fiksēja arī mednieki Dvietes mežā. Iespējams, tas varētu būt tas pats dzīvnieks," pieļāva lāča novērotājs Atis Muižnieks.

Savukārt Bebrenes pagasta pārvaldes vadītāja, Dvietes senlejas informācijas centra gide Benita Štrausa uzskata, ka dabā viss atgriežas līdzsvarā.

"Lāči te novēroti jau pirms 35 gadiem, pēdas vairākkārt redzētas arī pagājušajā vasarā un vēl pirms mēneša pēdu fotogrāfijas saņemtas no Ilzes ezera apkārtnes. Par dabas daudzveidību Sēlijā varam tikai priecāties," atzina Štrausa.

Dvietes palienes pļavas jau 15 gadu apdzīvo savvaļas zirgu un govju ganāmpulki, bet arī par tiem neesot pamata satraukties. "Govis un zirgi dzīvo baros, tāpēc viņiem problēmu nebūs. Lācis tādam lielam baram neriskēs tuvoties, bet dzīvniekiem pašiem būs jāsaprot, kā sevi aizstāvēt," uzskata Štrausa.

Brūnais lācis šopavasar jau iepriekš novērots arī citās Sēlijas vietās - 16.martā Jēkabpils novada Leimaņu pagastā mednieku kluba "Leimaņi" pārstāvji lāci fiksējuši savā uzstādītajā kamerā, bet 24.martā mednieku kolektīva "Province" teritorijā Viesītes pagastā lācis barojies pie meža zvēru barotavas, par ko liecina videoieraksts. Pagaidām gan nav oficiālas informācijas, vai šis varētu būt viens un tas pats indivīds.

Jau ziņots, ka 16.marta rītā Jēkabpils novadā novērots brūnais lācis. Dzīvnieku fiksējusi novērošanas kamera pie barotavas Leimaņu pagastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas