Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Auces novada domes priekšsēdis Gints Kaminskis (no kreisās) jau tagad strādā kopā ar LPS priekšsēdi Andri Jaunsleini organizācijas vadībā. Arī tāpēc viņš bija pirmais, kuru uzlūkoja kā ilggadējā LPS priekšsēža pēcteci

Jāsāk meklēt Jaunsleiņa pēcteci

Pēc Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētāja amatā aizvadītajiem vairāk nekā 20 gadiem organizācijas vadītājs Andris Jaunsleinis jau pavasarī paziņoja, ka vairs nepretendēs uz šo posteni. Jaunajiem pašvaldību vadītājiem Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) kongresā 18. augustā būs jāizraugās jaunais LPS priekšsēdētājs.

Līdz šim kā nopietnākais kandidāts ir nosaukts LPS priekšsēža vietnieks, Auces novada mērs Gints Kaminskis (ZZS). Viņš Dienai nevēlējās to komentēt, uzskatot, ka svarīgāk ir runāt par visu pašvaldību grupu apvienošanu, lai kopīgi aizstāvētu LPS intereses.

Neoficiāli dzirdēts, ka Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), kas ir vietējā varā ietekmīgākā partija, esot arī plāns B, kuru tā neatklājot taktisku iemeslu dēļ, lai pirms laika nesāktos pretendenta izvērtēšana. Nākamais LPS līderis, visticamāk, būs kāds no ZZS saraksta ievēlētajiem deputātiem. Viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis Dienai apgalvoja, ka ZZS lēmējinstitūcijas nediktēs saviem pašvaldību vadītājiem, kam ir jābūt LPS priekšsēdim. Taču ZZS pulcēšot kopā vietējos līderus, un šis jautājums tikšot apspriests. Uz vaicāto, ko viņš redzētu LPS vadībā, Brigmanis atbildēja: "Daudzi mūsu pašvaldību vadītāji varētu būt, bet nevienu vārdā nesaukšu."

Pretendēt uz LPS vadītāja amatu var persona, kas ir guvusi uzticību vietējās vēlēšanās. LPS priekšsēdis Jaunsleinis bija Ventspils novada deputāts un no ZZS saraksta domē ir ievēlēts arī tagad. Teorētiski krīzes situācijā, ja vietējie līderi nespētu vienoties, uz kādu pārejas periodu Jaunsleinis varētu arī turpināt šo darbu. Taču viņš ir pārliecināts, ka kongresa delegāti spēs ievēlēt jauno priekšsēdi. Otrdien notiks LPS valdes sēde, kuras darba kārtībā ir jautājumi par augustā paredzēto kongresu. Visticamāk, valdes locekļi apspriedīsies arī par nākamo organizācijas vadītāju, taču Jaunsleinis Dienai sacīja, ka lielāka konkrētība varētu būt augustā. 

Kaminskis pārstāv visplašāko pašvaldību grupu – tos novadus, kas ir ārpus reģionālās attīstības centriem. "Skaidrs, ka mazajiem novadiem ir kontrolpakete un viņu viedoklis izšķirs to, kas vadīs LPS," Dienai sacīja Reģionālās attīstības centru apvienības vadītājs, Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija). Lielo novadu vadība neformāli kā LPS priekšsēža kandidātu bija apspriedusi arī bijušo Madonas novada priekšsēdi Andreju Ceļapīteru (Vienotība), kurš atšķirībā no Kaminska vairs nav mēra amatā.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 4.jūlija laikrakstā Diena!

Top komentāri

Dzērājs, zaglis, izspiedējs
D
Jāliek Gatis Truksnis! Viņš būtu īstais.
Dāvis
D
Nevis Jāsāk meklēt Jaunsleiņa pēcteci, bet jāizvēlas lielākais kretīns. Šo vārdu autors pateica gudri, ciniski un atklāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas