Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jaunizveidotajā Jelgavas novadā nodrošinās bezmaksas ēdināšanu visiem bērnudārzniekiem un skolēniem

Jaunizveidotajā Jelgavas novadā bezmaksas ēdināšanu plānots nodrošināt visiem bērnudārzniekiem un skolēniem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Bijušajā Ozolnieku novadā bezmaksas ēdināšana tiek nodrošināta ikvienam izglītojamajam.

Savukārt līdzšinējā Jelgavas novadā ēdināšanas atbalsts klātienes vispārizglītojošās izglītības iestādēs bērniem tiek dalīts pa vecuma grupām. Pusotra līdz četru gadu vecumā līdzšinējais ēdināšanas kompensācijas apjoms ir viens eiro, savukārt vecuma grupā no pieciem līdz sešiem gadiem bērniem pusdienas tiek apmaksātas 100% apmērā.

No 1. līdz 4.klasei papildus valsts finansējumam, kas ir 0,71 eiro, iepirkuma cenu starpību pusdienām sedz pašvaldība. Sākot ar 5.klasi, pašvaldības līdzfinansējuma daļa ēdienreizēm ir 0,60 eiro.

Jaunizveidotās Jelgavas novada domes deputāti uzdevuši centrālajai administrācijai sagatavot budžeta grozījumus un piešķirt dotāciju bērnu ēdināšanas nodrošināšanai no pirmsskolas līdz 12.klasei. Tādējādi pašvaldību sniegtās brīvprātīgās iniciatīvas iedzīvotāju atbalstam tiks saglabātas un līdzsvarotas.

"Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums par ēdināšanas pakalpojumu, kura ietvaros pašvaldība pilnībā segs ēdināšanas izdevumus 1805 bērniem pirmsskolas izglītības grupās un 3021 audzēknim klātienes vispārizglītojošajās skolās no 1. līdz 12.klasei, kopumā aptverot 4826 izglītojamos," skaidroja pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Pašlaik pašvaldības gada izmaksas, lai šo atbalstu nodrošinātu, vēl tiek aprēķinātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas