Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunjelgavas novada domnieki sarūpē sev svētku prēmijas

Jaunjelgavas novada domnieki nolēma par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai piešķirt 200 latu naudas balvu Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājam Guntim Libekam, vēsta portāls staburags.lv.

Lai arī Jaunjelgavas novads nav no bagātajiem, balvu šīgada 18. novembrī saņēma visi novada domes pakļautībā un pārraudzībā esošie struktūrvienību, iestāžu vadītāji un darbinieki, tajā skaitā administrācijas vadītājs, domes darbinieki un deputāti.

Jaunjelgavas novada domes finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja Sandra Rizga Staburagam skaidro, ka nauda svētku balvām bija ieplānota šīgada budžetā un tā izmaksāta no algu fondā atlikušās summas. "Naudas balvu saņēma visi novada iestāžu darbinieki, tajā skaitā arī skolu un bērnudārzu apkopējas un bērnudārza audzinātājas, kuras nesaņem mērķdotāciju no valsts," saka Sandra Rizga.

"Naudas balvu lielums bija dažāds, sākot no 30 līdz 200 latiem pirms nodokļu nomaksas. To aprēķināja procentuāli no iepriekš atalgojumā izmaksātās summas. Deputātu naudas balvas aprēķinātas līdzīgi. Tās gan nepārsniedza 40 latu pirms nodokļu nomaksas. Kopējā izmaksātā summa novadā bija 39 724 lati. Naudas balvas izmaksātas saskaņā ar Atlīdzības likumu un atbilst likumā noteiktajām prasībām."

Jaunjelgavas novada dome, izrādās, to var atļauties, bet, kā Staburags noskaidroja, nevienā citā Aizkraukles reģiona novadā naudas balvas valsts svētkos nav piešķirtas ne deputātiem, ne pašvaldību darbiniekiem. Jaunjelgavā krīze acīmredzot beigusies, dzīve iet uz augšu un drīz atgriezīsies treknie gadi. Lai tiktu pie naudas, vajag pavisam maz — tikai ieplānot budžeta algu fondā lielāku summu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas