Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jelgavā ūdens līmenis Lielupē ir svārstīgs, bet applūšanas draudu nav

Jelgavā ūdens līmenis Lielupē ir svārstīgs, bet applūšanas draudu nav, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Vakar ūdens līmenis Lielupē bija 0,60 metri, informē pašvaldībā. Pēdējo dienu laikā šis līmenis esot bijis svārstīgs - ar kāpumu un nelielu kritumu. Pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" apsaimniekošanas nodaļas vadītāja vietniece Žanna Barkovska skaidro, ka zemāko vietu applūšanas risks ir tad, ja ūdens līmenis Lielupē paaugstinās līdz 2,50 metriem.

Jelgavā ir apsekotas vairākas ūdenstilpnes un tām piegulošās teritorijas - situācija ir stabila gan Lielupē, gan Svētes un Platones upēs, pauž Barkovska, papildinot: vadīties pēc vienāda normatīva katrā no ūdenstilpnēm ir grūti, jo plūdu riski dažādās teritorijās sākas pie dažādām atzīmēm.

Piemēram, Svētes upes apkārtnes zemākās vietas pavasara palos applūst teju katru gadu, tiklīdz ūdens līmenis sasniedz 1,20 metru atzīmi. Tā 18.decembrī Svētes upē reģistrētais ūdens līmenis ir 0,72 metri, bet Platones upē - 1,43 metri. Abos gadījumos situācija šobrīd ir normas robežās.

Līdz šim ūdenstilpju apsekošanas laikā konstatēts, ka arī šogad Jelgavā ir daļēji applūdusi Jāņa Čakstes bulvāra promenādes zemākā daļa, taču ziemas sezonā tā jau tradicionāli tika ierobežota un nav pieejama gājējiem.

Tāpat atbildīgie dienesti atgādina par drošību un aicina nekāpt uz ledus. "Lielupes gadījumā spēcīgas straumes dēļ ūdenstilpnes ledus sega pakāpeniski izskalojas jau vairāku nedēļu garumā, tāpēc arī šobrīd turpinās secīga kušana," norāda Barkovska. Līdz ar ledus kušanu ievērojami palielinās ledus sakustēšanās risks, tāpēc kāpt uz tā ir kategoriski aizliegts. 4.decembrī izdots Jelgavas pilsētas pašvaldības rīkojums "Par aizliegumu atrasties uz ledus" un tā izpildi kontrolē Jelgavas Pašvaldības policija. Lai brīdinātu par bīstamību, pie Zvaigžņu dīķa, Lielupes, Driksas un Svētes upes krastos 14 vietās izvietotas arī brīdinājuma zīmes.

Ņemot vērā brīdinājumu un prognozētos nokrišņus šīs nedēļas gaitā, atbildīgie dienesti turpina sekot līdzi aktuālajai informācijai par ūdens līmeņa celšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas