Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Šogad šis ir jau trešais glābējsilītē ieliktais zīdainis

Jelgavas glābējsilītē atstāta dažas dienas veca meitenīte

Sestdien vēlu vakarā Jelgavas slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē atstāta trīs līdz četras dienas veca meitenīte, aģentūru LETA informēja projekta Glābējsilīte vadītāja Latvijā Laura Zvirbule. Bērna svars ir 2,8 kilogrami, savukārt augums - 42 centimetri. Pēc pirmās apskates meitenītes veselības stāvoklis novērtēts kā apmierinošs. Līdzi viņai ieliktas tīras drēbītes, pamperi, zaļa sedziņa ar bumbulīšiem, arī pudelīte ar knupīti, krēms.

"Meitenītei bija rozā cimdiņi un cepurīte, kājās adītas zeķītes un smuki melni matiņi. Viņai vēl bija tā sauktais nabas klamburiņš, ko ārste noņēma. Spriežot pēc tā krāsas, domājam, ka bērniņš nav dzimis Jelgavā," pastāstīja bērnu aprūpes medicīnas māsa Sandra Auzenberga.

Par notikušo informētas atbildīgās institūcijas, un patlaban norit visu nepieciešamo dokumentu sakārtošana.

Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā glābējsilīte darbojas kopš 2014.gada 29.augusta, un šis ir trešais bērns, kas tur ievietots.

Šogad šis ir jau trešais glābējsilītē ieliktais zīdainis. Pirmais bērns tika atstāts 12.janvārī Madonas slimnīcas glābējsilītē, bet otrais - 27.janvārī Rīgā. Kopumā kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas Baby Box jeb glābējsilītes, kurās kopumā atstāts 41 bērns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas