Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jūrmalā noteikts aizliegums atrasties uz atsevišķu ūdenstilpju ledus

Jūrmalas pilsētas pašvaldība noteikusi paaugstinātas ledus bīstamības periodu un atsevišķās vietās noteikts aizliegums atrasties uz ūdenstilpju ledus, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Aizliegums atrasties uz iekšzemes publisko ūdeņu un Jūrmalas pilsētas administratīvajai teritorijai piegulošo piekrastes ūdeņu ledus noteikts Lielupē - 700 metrus no upes ietekas Rīgas jūras līcī, 50 metru attālumā no dzelzceļa tilta un tilta pār Lielupi, 100 metru rādiusā no kuģu piestātnes Majoros Rīgas ielas galā un 100 metru rādiusā no Slocenes upes ietekas Lielupē.

Tāpat liegums noteikts Lielupē un Buļļupē - 200 metru rādiusā no Buļļupes ietekas Lielupē un Lielupē un Varkaļu kanālā - 200 metru rādiusā no Varkaļu kanāla ietekas Lielupē un Varkaļu kanālā 50 metru attālumā no autoceļa A10 tilta virzienā uz Babītes ezeru.

Jūrmalas pašvaldības policijas glābšanas dienests atgādina, ka ledus nav pietiekami biezs un izturīgs, it īpaši upēs, kur ir tekošs ūdens, un aicina būt piesardzīgiem, atrodoties uz ūdenstilpju ledus arī tajās vietās, kur tas nav aizliegts.

Rūpējoties par iedzīvotāju drošību, jūras līča pludmalē trīs glābšanas stacijās - Kauguros, Majoros un Bulduros - arī ziemas sezonā gaišajā diennakts laikā dežurē glābšanas dienests un pludmalēs patrulē pašvaldības policijas speciālisti.

Par aizlieguma atrasties uz ūdenstilpes ledus pārkāpšanu tiesībsargi var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 70 eiro. Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, var uzlikt naudas sodu no 15 līdz 100 eiro apmērā.

Domes pārstāvji atgādina, ka arī ziemas sezonā peldvietās aizliegts ievest dzīvniekus. Par dzīvnieku ievešanu ezeru, upju un jūras līča pludmales teritorijās gan pašvaldības policijas darbinieki, gan arī pludmales glābēji ir tiesīgi sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu.

Par šādu pārkāpumu Administratīvā komisija var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 15 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas