Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Karols gāzts no Talsu novada domes priekšsēdētāja amata

Ceturtdien, 14.maijā, Talsu novada domes sēdē deputāti ar desmit balsīm no priekšsēdētāja amata gāza Daini Karolu (LZS).

Izskatot jautājumu par neuzticības izteikšanu Karolam, desmit deputāti nobalsoja par, trīs atturējās un balsojumā nepiedalījās. Talsu novada domes priekšsēdētāja pienākumus pagaidām pildīs domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Tropiņš (V).

Tropiņš pārmeta, ka pēdējā laikā trūkst pilnvērtīgas komunikācijas ar domes priekšsēdētāju, kā rezultātā jautājumi ir neizdiskutēti un rada daudz neskaidrību un savstarpēju pārmetumu. Otrs arguments, kādēļ deviņi deputāti ir parakstījuši pieprasījumu par neuzticības izteikšanu pašvaldības vadītājam, esot tas, ka pašvaldībā jau desmit mēnešus nav izpilddirektora, kas ļoti apgrūtinot pilnvērtīgu pašvaldības darbu, stāstīja Tropiņš.

Patlaban gan konkursā uz izpilddirektora amatu ir pieteikušies 12 pretendenti. Tropiņš pauda cerību, ka jau tuvākajā laikā izpildvaras vakuums tiks kliedēts.

Pieprasījumu par neuzticības izteikšanu Karolam parakstījuši deviņi četru politisko spēku - Vienotības, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA), Talsu novada attīstībai un daļa Latvijas Zaļās partijas deputātu.

Partija Mēs - Talsiem un novadam līderis un bijušais domes priekšsēdētājs Edgars Zelderis sacīja, ka viņa politiskajam spēkam nav prasīts viedoklis par neuzticības izteikšanu un viņiem neesot nekas zināms par pieprasījuma iesniedzēju argumentiem.

Domes priekšsēdētājs Karols trešdien aģentūrai LETA sacīja, ka patlaban domes darbs ir padarīts atklāts. Komitejas sēdēm ir audioieraksti un ikviens interesents var tās noklausīties. Domes sēdēm var sekot līdzi tiešraidē arī laikā, kad tā strādā attālinātajā režīmā, uzsvēra pašvaldības vadītājs.

Viņš atzina, ka izpilddirektora amats patiesi ilgi ir bijis vakants, taču patlaban deputāti jau 28.maija domes sēdē varēs izraudzīties kādu no izvirzītajiem pretendentiem. "Esmu aicinājis deputātus iesaistīties izpilddirektora pretendentu izvērtēšanā, lai izvēlētos vispiemērotāko kandidātu. Ceru, ka mēneša beigās pašvaldībai būs izpilddirektors," pauda Karols.

Viņš norādīja, ka ir sadarbojies ar katru deputātu individuāli, centies turēt doto vārdu, ir pieņemts pašvaldības budžets, jaunās iniciatīvas, un arī tagad Covid-19 izraisītā krīze tiek veiksmīgi vadīta, lai gan, protams, esot sāpīgi redzēt pilsētā tukšas ielas.

Karols trešdien pieļāva, ka viņa vietā varētu stāties vietnieks Tropiņš, kuram ir pieredze pašvaldības darbā gan lēmējvarā, gan izpildvarā.

LETA jau ziņoja, 2017.gadā pašvaldību vēlēšanās Talsu novadā tika ievēlēti 17 deputāti, kas pārstāv astoņas partijas. Lai panāktu domes priekšsēdētāja atcelšanu no amata, par šādu lēmumu ir jānobalso deviņiem deputātiem.

Pagājuša gada jūlijā seši no Talsu novada domes esošās koalīcijas deputātiem bija iesnieguši pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada domes priekšsēdētājam Karolam. Tolaik Karols saglabāja savu amatu, jo Daiga Feldmane (LRA), kura iepriekš bija parakstījusi pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada mēram, balsojumā savu viedokli mainīja.

Karola atbrīvošanu tolaik domes sēdē atbalstīja astoņi deputāti, bet deviņi bija pret šādu lēmumu.

Deputāti, kas atbalstīja Karola atbrīvošanu no amata, viņam pārmeta vājo kapitālsabiedrību pārvaldību, caurspīdīguma trūkumu domes darbā. Karols gan uzsvēra, ka domes darbs pēdējā laikā padarīts par atklātu, ir nodrošināta sēžu dokumentu pieejamība, domes sēdes tiek translētas tiešraidēs.

 

Top komentāri

Vilks
V
Nebeidzas tā varaskāres cīņa.Tas ,kas nāks vietā nebūs ne par gramu labāks.
Par šo krēslu ir jāmaksā
P
ir jāzina vairākuma deputātu slepenās vēlmes un tās no pašvaldības resursiem tiešāk vai mazāk tieši ir jāapmierina.
jānis
j
Vai tad kādam, izņemot viņu pašu un ģimeni, vajadzētu uztraukties par notikušo. Tie pašvaldību ķeizariņi jau sen apnikuši, citu nav.Ko darīt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas