Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Karostas cietumu ierindo starp pasaules 10 labākajām cietuma viesnīcām pasaulē

Karostas cietumā šogad no maija līdz oktobrim pārnakšņojuši 284 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bijuši ārzemnieki. Nakšņotāji šogad cietumā bijuši arī no tādām tālām zemēm kā ASV, Kanāda, Austrālija, Jaunzēlande, Ķīna, Japāna un Indija. Raksturīgi, ka Latvijas iedzīvotāji parasti izvēlas "ekstrēmo nakti" – nakšņošanu ar iejušanos cietumnieka lomā visas nakts garumā, kuras laikā "arestantiem" jāievēro sargu noteiktā cietuma disciplīna un jāguļ uz lāviņām.

Savukārt ārzemju viesi izvēlējušies cietumu vienkārši kā nakšņošanas iespēju un lielākoties izvēlējušies palikt kamerās ar padomjlaiku dzelzs gultām. 

Lielbritānijas portāls Liepājas Karostas cietumu ierindojis starp desmit labākajām cietuma viesnīcām pasaulē, Dienai pastāstīja Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja pārstāve Zane Gaile.

Portāls aol.co.uk ceļojumu sadaļā ir izveidojis sarakstu "10 labākās cietumu viesnīcas pasaulē", kurā iekļauts arī Karostas cietums līdzās tādām luksa viesnīcām, kā Libery Hotel Bostonā, Four Seasons Hotel Stambulā un bijušajai pilij Malmaison Oksfordā, kas arī visas iekārtotas agrākajos cietumos.

Lai gan tūrisma sezona Karostā jau beigusies, novembrī cietums būs atvērts katru nedēļas nogali – sestdienās un svētdienās, kā arī 18.novembrī no pulksten 11 līdz 16. Citā laikā viesus uzņems pēc iepriekšēja pieteikuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas