Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Latgalē fiksēts piecu gadu laikā lielākais sals

Sestdien pēc septiņiem rītā Rēzeknes, Ludzas un Zilupes apkaimē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -30,5..-31,5 grādiem, un tas ir lielākais sals valstī kopš 2012.gada februāra, liecina jaunākie dati no uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija -31 grāds Madonā un Rēzeknē, -30 grādu Jēkabpilī, kā arī -28..-29 grādi Ogres, Aizkraukles un Daugavpils apkaimē.

Tikmēr Kurzemes piekrastē gaisa temperatūra sestdienas rītā ir -8..-13 grādu, Rīgā -19 grādu.

Lai gan sestdienas rītā daudzviet Latgalē un arī Madonā gaisa temperatūra noslīdēja zem -30 grādiem, 7.janvāra aukstuma rekordi Latvijā nav pārspēti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pagājušās ziemas zemākā gaisa temperatūra Latvijā bija -30,9 grādi 8.janvārī Ainažos. 2014.-2015.gada ziemas lielākais sals bija -23,1 grāds naktī no 29. uz 30.decembri Rucavā, savukārt 2013.-2014.gada ziemas sezonā zemākā gaisa temperatūra bija -24..-25 grādi 24. un 26.janvārī dažviet Vidzemē.

2012.-2013.gada ziemas bargākais sals Latvijā saskaņā ar LVĢMC datiem bija -27 grādi 20.janvārī Zosēnos, pēc iedzīvotāju ziņotā 12.martā Vecpiebalgā sals sasniedza -28 grādus.

2011.-2012.gada ziemā zemākā gaisa temperatūra saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem bija 5.februāra rītā starp Strenčiem un Valku reģistrētie -34,2 grādi un starp Garkalni un Vangažiem reģistrētie -33,5 grādi, savukārt LVĢMC novērojumu tīklā - 33 grādu sals 4.februārī Madonā un 5.februārī Zosēnos.

Pievienotas 2. un 3. rindkopas

Top komentāri

ģeo
ģ
Kopš kura laika Madona Dienas žurnālistiem ir Latgalē? Parasti latviešiem tā ir Vidzemē.
j
patiesi brīnumaini, sals ziemā. kas to būtu domājis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas