Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Liepājā bērni spēlējoties izlej dzīvsudrabu

Liepājā operatīvie dienesti trīs dienas pēc kārtas saņēmuši izsaukumus uz Karostu, kur vairākās vietās Atmodas bulvārī bija izliets dzīvsudrabs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, dzīvsudrabu bez ļaunprātīga nolūka spēlējoties bija izlējuši bērni, neapzinoties šīs vielas bīstamību.

Pirmais izsaukums par to, ka Atmodas bulvārī uz ietves un tās malās izliets dzīvsudrabs, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) tika saņemts 10.oktobrī. 11.oktobrī atkal saņemts izsaukums uz Atmodas bulvāri par atklātā teritorijā izlietu dzīvsudrabu. Savukārt 12.oktobrī ziņots par izlietu dzīvsudrabu Atmodas bulvārī bērnu laukumā un pie dzīvojamās mājas. Visos gadījumos dzīvsudrabs kopā ar augsni savākts, ievietots plastmasas mucās un nodots utilizēšanai, aģentūru LETA informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Kurzemes reģionā Anete Strazdiņa.

Vakar pamestā teritorijā atrasts un savākts arī piesārņojuma avots - trauks, kurā atradās dzīvsudrabs, informēja Valsts policijas pārstāve.

Kopējā savāktā dzīvsudraba un piesārņotās augsnes masa pirmajā dienā bija pieci kilogrami, otrajā dienā - pusotrs kilograms, bet trešajā dienā - puskilograms. Šodien savākti vēl 10 grami tīra dzīvsudraba.

Kā informēja Strazdiņa, vakar, kad saņemta informācija par izlieto dzīvsudrabu bērnu laukumā un pie dzīvojamās mājas, tika norobežota teritorija 400 kvadrātmetru platībā. Dzīvsudraba savākšanas darbi turpinājās arī šodien, un tie tika pabeigti plkst.12.41, informēja VUGD pārstāve.

Policija noskaidrojusi, ka dzīvsudrabu spēlējoties svētdien izlējuši četri bērni, no kuriem diviem ir 11 gadi, bet diviem - astoņi gadi. Bērniem esot bijis interesanti vērot, kā spīdīgā viela, izlieta uz zemes, sadalās kustīgās bumbiņās. Viņi neesot apzinājušies, kas ir atrastā viela un cik tā bīstama. Policijai nav ziņu, ka izlietā dzīvsudraba dēļ kādam būtu sākušās veselības problēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas