Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājā būs 13 jauni tramvaji un atjaunos vienu sliežu ceļa posmu

Liepājā būs 13 jauni tramvaji un atjaunos vienu sliežu ceļa posmu, aģentūrai LETA pastāstīja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks attīstības un sadarbības jautājumos Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

Viņš norādīja, ka jau šoruden Liepāja sagaidīs savu pirmo jauno zemās grīdas tramvaju, ko ražo Horvātijas rūpnīcā Končar - Electric Vehicles Inc. Zagrebā. Pašlaik tiek būvēti speciāli Liepājai pielāgoti un mūsdienīgi zemās grīdas tramvaji, pirmā tramvaja aprises jau ir manāmas.

Paredzēts, ka pakāpeniski pilsētā tiks nomainīti gandrīz visi tramvaja vagoni. Ar visiem pieejamajiem finanšu līdzekļiem un aktuālajiem valdības lēmumiem par finansējuma pārdali, plānots, ka Liepājā būs 13 jauni tramvaji, kā arī varēsim Liepājā atjaunot vienu sliežu ceļa posmu, sacīja Ansiņš.

Par pirmajiem sešiem tramvajiem Liepājas tramvajs noslēdzis līgumu pirms pusotra gada, turpinās sarunas par papildu jaunajiem tramvajiem.

Noslēgtais līgums paredz, ka pirmo vagonu Liepājā varētu sagaidīt jau novembra beigās. 

Paralēli tam šovasar Liepājā sāks pārbūvēt tramvaja pieturas, lai tās varētu pielāgot jaunajiem zemās grīdas tramvajiem.

Jau vēstīts, ka līguma slēgšanas tiesības par jaunu tramvaju vagonu piegādi Liepājas vajadzībām piešķirtas Horvātijas uzņēmuma Končar - Electric Vehicles Inc. par līgumcenu 8 836 800 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas