Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Liepājā pieminēs 1941. gada 14. jūnija deportāciju upurus

Godinot komunistiskā terora upuru piemiņu, piektdien, 14. jūnijā, Liepājā notiks vairāki atceres pasākumi, lai godbijībā noliektu galvas to priekšā, kas pārdzīvojuši izsūtījuma un cietuma šausmas.

Šogad atceres pasākumi sāksies plkst. 14 Liepājas muzeja ekspozīcijā Liepāja okupāciju režīmos K. Ukstiņa ielā 7/9, kur sanāks kopā represētie, lai atcerētos to dienu notikumus un noskatītos režisores Dzintras Gekas dokumentālo filmu Agapitova un izglābtie, portālu Diena.lv informēja Liepājas muzeja galvenā speciāliste Sandra Šēniņa.

Pēc pasākuma dalībnieki ar autobusu dosies uz Centrālkapiem, kur plkst. 16 pie deportēto piemiņas akmens notiks svētbrīdis. Pasākumā piedalīsies Liepājas Politiski represēto kluba biedri, 1. Zemessardzes novada zemessargi, visi, kam ir svarīgi pieminēt tos, kuriem nebija lemts atgriezties dzimtenē. Pasākumu vadīs Jānis Dreiblats, par muzikālo noformējumu rūpēsies Valdis Aivars un Gunārs Borgs.

Savukārt plkst. 18 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16 notiks represēto piemiņai veltīts koncerts Visapkārt zeme zied.... Koncertā skanēs tautai mīļas un svētas dziesmas Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu kora „Aija” (diriģente un mākslinieciskā vadītāja Gunta Vite, koncertmeitare Antra Berga, vokālā konsultante Līga Jekševica) un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra jauniešu kora Liedags (dirigente Gunta Vite, kormeistare Annija Dīķe, koncertmeistars Guntis Vītols) izpildījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas