Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājā turpmāk būs vienota autobusu un tramvaju abonementa biļete

Lai iedzīvotājiem atvieglotu pārvietošanos ar Liepājas pilsētas sabiedrisko transportu un izveidotu skaidrāku biļešu sistēmu, no 1.novembra tiks ieviesta vienota autobusu un tramvaju abonementa biļete, ar kuru pasažieri varēs braukt abos transporta līdzekļos jebkurā pilsētas maršrutā Liepājas teritorijā, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

To paredz šodien Liepājas domes sēdē deputātu izskatītās un apstiprinātās sabiedriskā transporta biļešu izmaiņas.

Turpmāk vairs nebūs atsevišķi mēnešbiļetes dažādiem transporta veidiem, bet vienota abonementa biļete, kas mēnesim maksās 30 eiro braukšanai katrai nedēļas dienai, tikai darba dienām 24 eiro, savukārt ceturksnim - 80 eiro. Viena brauciena biļetes cena Liepājas sabiedriskajā transportā iepriekšpārdošanā nemainīsies - tā saglabāsies līdzšinējo 0,7 eiro apmērā, taču dārgāka būs biļete, pērkot pie transportlīdzekļa vadītāja - līdzšinējo 0,8 eiro vietā tā maksās vienu eiro. Tas tiek darīts, lai veicinātu pasažieru paradumu maiņu un mazinātu biļešu pārdošanu pie transportlīdzekļa vadītāja, jo pašlaik gandrīz 24% no visām pārdotajām biļetēm tiek iegādātas pie vadītāja, tādējādi kavējot transportlīdzekļa vadītāja tiešo pienākumu pildīšanu.

Tāpat kā līdz šim, tiks saglabāta iespēja iegādāties arī biļetes desmit braucieniem, un tās maksās 6,6 eiro.

Ņemot vērā zemo pieprasījumu, deputāti arī lēma no 1.novembra likvidēt mēnešbiļetes veidu, kas bija paredzēts braucieniem dienas vidū no plkst.10 līdz 15, kā arī brīvdienām un svētku dienām. Tāpat nebūs vairs abonementa biļetes vienam gadam.

Līdz šim Liepājā viena brauciena biļetes bija izmantojamas jebkurā transportlīdzeklī, savukārt abonementa biļetes bija izmantojamas katrā transportlīdzeklī atsevišķi vai par augstāku maksu abos kopā. Mēnešbiļete katrai dienai autobusā maksāja 30 eiro, tramvajā - 26 eiro, savukārt braucieniem abos transporta veidos bija jārēķinās ar 38 eiro.

Sabiedriskā transporta abonementa biļetes, tāpat kā līdz šim, varēs iegādāties Liepājas sabiedriskā transporta aģentūrā un plašā tirdzniecības tīklā.

Tāpat deputāti šodien lēma arī par izmaiņām braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas kārtībā. Turpmāk braukšanas maksas atvieglojumus Liepājas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā 70% apmērā līdzšinējo 50% apmērā varēs saņemt vispārizglītojošo skolu izglītojamie no daudzbērnu ģimenēm, uzrādot "3+ Ģimenes karti" un skolēna apliecību.

Tāpat nolemts izglītojamiem no ģimenēm, kuru aprūpē ir pieci vai vairāk bērni, iespēju turpināt saņemt saistošajos noteikumos paredzētos braukšanas maksas atvieglojumu, ja viņi turpina iegūt izglītību augstākās izglītības iestādē līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai. Iepriekš šis slieksnis bija 21 gads. Šie noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Saistībā ar šogad plānotajiem remontdarbiem Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā un Liepājas 8.vidusskolā īpaša kārtība paredzēta arī šo izglītības iestāžu skolēniem. Ņemot vērā, ka skolēniem mācības norisināsies vairākās ēkās un būs nepieciešams pārvietoties ar sabiedrisko transportu, nolemts no šodienas uz remontdarbu laiku piešķirt šo skolu skolēniem 100% braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā.

Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā remontdarbu laikā mācības norisināsies Oskara Kalpaka ielā 96, Lazaretes ielā 8 un Krūmu ielā 29, savukārt Liepājas 8.vidusskolā remontdarbu laikā mācības norisināsies Dunikas ielā 9/11 un Klāva Ukstiņa ielā 17/23.

Liepājas sabiedrisko transportu vidēji mēnesī izmanto apmēram viens miljons pasažieru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas