Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

LZP Jūrmalas nodaļa lems, vai iebilst pret Trukšņa izslēgšanu no partijas

Latvijas Zaļās partijas (LZP) Jūrmalas nodaļa ceturtdien,10.novembrī, ārkārtas sapulcē lems, vai pārsūdzēt partijas valdes lēmumu no LZP izslēgt Gati Truksni, aģentūrai LETA pastāstīja partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš.

Lediņš pauda, ka pēc partijas statūtiem šo lēmumu var pārsūdzēt LZP domē mēneša laikā, jo lēmuma pieņemšanā partijas valde ar Jūrmalas nodaļu nav konsultējusies.

LZP valde tika konstatējusi, ka iepriekšējā valdes lēmuma priekšnoteikums par Trukšņa piekrišanu kandidēt uz Jūrmalas mēra amatu ir izpildījies, līdz ar to spēkā ir valdes pieņemtais lēmums par viņa izslēgšanu no politiskā spēka, aģentūrai LETA pastāstīja LZP valdes priekšsēdētāja vietnieks Mārtiņš Martinsons.

LZP nav plānojusi vērst sankcijas pret saviem Jūrmalas domes deputātiem, kuri atbalstīja politiķa atkārtotu ievēlēšanu šajā postenī.

Martinsons skaidroja, ka pārējie LZP deputāti tika nostādīti neērtā situācijā un balsojums par Truksni varētu būt vērtējams kā sirdsapziņas balsojums. Deputātus varētu būt vadījuši "tīri cilvēciski apsvērumi", ņemot vērā, ka līdz šim visu laiku ir strādāts kopā un viņi ar Truksni ir vairāk izrunājuši visus jautājumus, skaidroja Zaļās partijas politiķis.

Līdz ar to nosodīt vai pārmest deputātiem viņu rīcību nebūtu pamatoti, jo tā vairāk bija vietējās nodaļas lieta, savukārt valde strādā pie politiskā spēka koptēla. Vaicāts par no partijas "Saskaņa" izslēgtās deputātes atbalstu balsojumā, Martinsons norādīja, ka pats balsojumā nav bijis klāt, un uzsvēra, ka LZP ar šo deputāti un politisko spēku nav slēgusi nekādu vienošanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas