Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mālpilī konfiscē marihuānu un recepšu medikamentus

Naktī no 29. uz 30. martu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa darbinieki veica profilaktiskos pasākumus narkotisko vielu nelikumīgās aprites apkarošanas jomā Mālpilī, rezultātā pie diviem vīriešiem atrasta marihuāna un recepšu medikamenti bez attiecīgajām receptēm.

Likumsargi iepriekš bija saņēmuši informāciju par kādu jaunieti, kurš, iespējams, realizē narkotiskās vielas. Pārbaudot informāciju, Siguldas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar kolēģiem no Mālpils novada pašvaldības policijas noskaidroja, ka informācija ir patiesa – pie 1998. gadā dzimušā jaunieša tika atrasti un izņemti 39 grami izžāvētas marihuānas.

Tāpat likumsargi noskaidroja, ka jaunietis narkotiskās vielas ir nodevis kādai citai 1994. gadā dzimušai personai. Veicot kratīšanu otras personas dzīvesvietā, policisti atrada un izņēma vēl piecus gramus izžāvētas marihuānas, kā arī stipras iedarbības medikamentus, kuriem nebija receptes.

Izņemtajām vielām tika nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu precīzu to sastāvu un svaru.

Aizturētais 1994. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas