Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Naftas produktu piesārņojums Īslīces upē varētu būt radies no nelikumīga pieslēguma naftas cauruļvadam

Naftas produktu piesārņojums Īslīces upē Rundāles novadā varētu būt radies no nelikumīga pieslēguma naftas cauruļvadam, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret dabas vidi. Likumsargi turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Saskaņā ar sākotnēji pieejamo informāciju, iespējams, piesārņojums radies no nelikumīga pieslēguma naftas produktu cauruļvadam Polocka-Ventspils.

Jau ziņots, ka Īslīces upē Viesturu pagastā novērojams naftas produktu piesārņojums vismaz piecu kilometru garumā visā upes platumā.

Notikuma vietā pašlaik strādā Valsts vides dienesta (VVD) inspektori un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki. Upē tiek izvietotas bonas naftas produktu savākšanai.

Pašlaik konstatēts, ka naftas produkti Īslīces upē ieplūst no virszemes strauta. Atbildīgie dienesti strādā, lai noteiktu piesārņojum avotu.

VVD aicina iedzīvotājus neizmantot upes ūdeni saimnieciskām vajadzībām.

Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis (Cilvēkiem un zemei) pastāstīja, ka pašvaldības atbalsts notikuma vietā pašlaik nav nepieciešams. Vietvara ir informējusi iedzīvotājus par notikušo, aicinot nelietot upes ūdens saimnieciskajām vajadzībām un netuvoties notikuma vietai. Kārtību pie upes uzrauga pašvaldības policijas inspektors.

Okmanis atzina, ka tuvumā upes posmam, kur noplūde konstatēta, nedzīvo daudz cilvēku, un avārijai nevajadzētu ietekmēt iedzīvotājus.

Notikuma vietā atrodas arī novadu šķērsojošā naftas vada īpašnieces SIA LatRosTrans pārstāvji.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas