Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Neiesaka peldēties Lielupē pie Buļļuciema

Iedzīvotāji aicināti nepeldēties Lielupē pie Buļļuciema, pretī Tīklu ielai 10, informē Jūrmalas pašvaldība.

Peldēšanās nav ieteicama zilaļģu ziedēšanas dēļ.

Saskaņā ar 23.augustā veikto neoficiālo peldvietu peldūdens monitoringu, citās iedzīvotāju iecienītajās neoficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte ir atbilstoša un peldēties ir droši.

Pašvaldība aicina ievērot Veselības inspekcijas norādījumus līdz nākamo analīžu rezultātu publicēšanai. Nākamais paraugu ņemšanas datums neoficiālajās peldvietās plānots šī gada 6.septembris, kas būs noslēdzošais šī gada peldsezonā.

Atpūtai pie ūdens un peldēšanai pašvaldība aicina izvēlēties oficiālās peldvietas. Jūrmalā ir 13 oficiālās peldvietas - 11 no tām ir jūras līča, divas - Lielupes krastos Ezeru ielas galā un Priedainē.

Kā informē pašvaldība, apstiprinātas zilaļģu savairošanās gadījumā ūdens kļūst duļķains, izteikti zaļā vai dzeltenbrūnā krāsā, ūdens var pārklāties ar zilganzaļu plēvi un tam parādās neraksturīga smaka.

Ja redzamas zilaļģu masveida savairošanās pazīmes, peldēties šādā ūdenī nedrīkst. Jāparūpējas, lai šādā ūdenī nepeldas bērni un ūdeni nedzer mājdzīvnieki.

Zilaļģēm sadaloties, ūdenī var izdalīties toksīni, kuriem var būt ādu un gļotādu kairinoša iedarbība, kas izsauc dažādas alerģiskas reakcijas. Retāk peldēšanās šādā ūdenī, ja ūdens lielākā daudzumā nokļūst gremošanas sistēmā, var radīt akūtu saindēšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas