Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

No šodienas tiek slēgta Tukuma slimnīcas Dzemdību nodaļa

No šodienas tiek slēgta SIA Tukuma slimnīca Dzemdību nodaļa, aģentūra LETA iepriekš uzzināja pašvaldībā. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz demogrāfisko situāciju, ekonomiskajiem rādītājiem un Pasaules Bankas pētījuma ziņojumu par Latvijas veselības sistēmu.

Slimnīcas direktore Dzintra Rabkeviča skaidroja, ka nodaļas slēgšanas iemesls ir zemā dzimstība, kā arī materiāli tehniskās bāzes atjaunošanas nepieciešamība, lai nodrošinātu kvalitatīvu un normatīvajiem aktiem atbilstošu dzemdību palīdzības sniegšanu.

Lai gan Tukuma novadā kopējais dzimstības līmenis ir pieaudzis, tas ir nepietiekami, lai nodaļa spētu pastāvēt, skaidro pašvaldībā. Nodaļā dienā piedzimst apmēram viens mazulis, taču, lai nodrošinātu kvalitatīvu dzemdību palīdzību, nepieciešama vairāku speciālistu klātbūtne visu diennakti.

"Visas šīs prasības likušas slimnīcas vadībai kritiski paskatīties uz pašreizējo situāciju un pieņemt lēmumu, jo šāda personāla uzturēšana tik mazam dzemdību skaitam ir ekonomiski neizdevīga un nākas strādāt ar zaudējumiem," informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Laukmane.

Lai nodrošinātu ginekoloģisko pakalpojumu pieejamību, Tukuma slimnīca saglabās ginekologu dežūras, strādās operāciju zāles, anesteziologi un ārkārtas gadījumā tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Dzemdību gadījumā grūtniecēm jādodas uz izvēlēto vai dzīvesvietai tuvāko stacionāru, kurā ir dzemdību nodaļa vai jāzvana neatliekamās medicīnas dienestam pa tālruni 113, informēja pašvaldība.

Top komentāri

Def
D
Malači! Tā tik turpināt,visu slegt!! skolas,slimnicas utt. Agrāk lai valsts attistitos tieši otrādi vis bija. Skaidri redzams kam strādā visas šitās valdibas.lai likvidetu valsti. ;( pie sienas viņus vajadzetu pielikt par tīšu valsts iznīcināšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas