Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pansionātā Daugavpilī Covid-19 atklāts aptuveni 70 cilvēkiem; direktors iesniedz atlūgumu

Pēc viena Covid-19 gadījuma Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā atklāti vēl vismaz 70 sasirgušie, taču visu klientu un personāla testu rezultāti vēl nav zināmi, savukārt iestādes direktors iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA apstiprināja Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija).

Viņa stāstīja, ka klientu un darbinieku testēšana pansionātā sākta pēc tam, kad Covid-19 atklāts kādam klientam, kurš nu jau ir miris. Viņam testēšana bijusi nepieciešama, lai apmeklētu kārtējo ķīmijterapijas kursu, jo klientam bijusi arī onkoloģiska saslimšana.

Atbilde par pozitīvu Covid-19 esot atnākusi pēc trim dienām, bet šajā laikā klients kontaktējies gan ar citiem pansionāta iemītniekiem, gan darbiniekiem.

Domniece apgalvoja, ka jau vairākus mēnešus pansionātā ievēroti stingri drošības pasākumi, netika laisti apmeklētāji. Viņa pieļāva, ka infekciju iestādē varētu "ienest" kāds no darbiniekiem.

Pansionātā ir noslēgusies plaša darbinieku un klientu testēšana, un līdz pirmdienai zināms par aptuveni 70 Covid-19 gadījumiem, vairāk nekā 50 no sasirgušajiem ir centra klienti, pārējie darbinieki. Kopumā iestādē ir aptuveni 270 klientu, vairāk nekā puse no viņiem ir guloši. Savukārt darbinieku ir vairāk nekā 200.

Otrdien domē plānots uzklausīt gan Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvjus, gan centra vadītāju Valentīnu Ploni. Soldatjonoka atzina, ka tiks izvērtēta arī viņa atbildība notikušajā, un tiks nozīmēta dienesta pārbaude.

Vēlāk, sazinoties atkārtoti, Soldatjonoka aģentūru LETA informēja, ka nav varējusi sazināties ar centra direktoru, jo viņa telefons ir izslēgts, līdz uzzinājusi, ka Plonis pirmdienas pēcpusdienā domē iesniedzis atlūgumu. Ņemot vērā, ka pansionāts ir pašvaldības iestāde, par viņa atbrīvošanu jālemj deputātiem.

"Es saprotu, ka ir grūti, bet mēs gaidām atbalstu, ieteikumus arī no SPKC puses," komentēja domes pārstāve, piebilstot, ka, piemēram, nav skaidrs, vai aprūpētāji bez Covid-19 simptomiem drīkst strādāt ar klientiem.

Jau ziņots, ka Daugavpilī aizvadītajā diennaktī ir reģistrēti 12 jauni saslimušie un kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits ir sasniedzis 1147 iedzīvotājus.

papildināts virsraksts un 1.rindkopa; pievienota 6.rindkopa

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas