Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Papildināta (16:57) - Automašīnai, kurā bojā gāja 7 jaunieši, bijušas vasaras riepas

Jaungada naktī Latgalē notikusi traģiska autoavārija, kurā gājuši bojā septiņi jaunieši.

Automašīna Mazda 626, kurā braukuši septiņi cilvēki, nobraukusi no ceļa, iekritusi upē un noslīkusi. Visi braucēji gājuši bojā, informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse.

Jaunieši bijuši 16-19 gadus veci, liecina Valsts policijas sniegtā informācija. Avārijā gājis bojā viens 1992.gadā dzimis puisis, divi 1993.gadā dzimuši puiši, viena 1994.gadā dzimusi meitene, viens 1995.gadā dzimis puisis un divas tāda paša vecuma meitenes.

Nelaime notikusi ap plkst.3.30 Krāslavas novadā Izvaltas pagastā uz ceļa Izvalta-Šķeltava, pie Lielajiem Trūļiem. Automašīna iegāzusies Rudnas upē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Glābēji informāciju saņēmuši plkst.3.29. VUGD ar troses palīdzību izvilka automašīnu, kas bija apgāzusies uz jumta, un apgrieza to.

Pēc sākotnējās informācijas, jaunieši braukuši no Jaungada balles. Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse teica, ka, iespējams, negadījums noticis slidena ceļa dēļ, taču tas patlaban ir tikai pieņēmums.

Policija turpina noskaidrot bojā gājušo personības, kā arī to, kurš vadīja spēkratu. VUGD informācija liecina, ka automašīnā bijuši trīs sievietes un četri vīrieši.

Traģiskās Jaungada nakts autoavārijas iemesli pagaidām ir neskaidri, zināms, ka avarējušajai automašīnai bijušas vasaras riepas, pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne. Viņa teica, ka riepas bijušas sliktā stāvoklī. Par avārijas iemesliem policijas pārstāve izteicās atturīgi, norādot, ka ir sākts kriminālprocess, izmeklēšanas laikā tiks nozīmētas ekspertīzes un noskaidroti traģiskā negadījuma iemesli. Arī Laizāne norādīja, ka avārijas vietā ir straujš līkums.

Savukārt Delfi.lv sadaļā Aculiecinieks kāds lasītājs, kurš bijis notikuma vietā, raksturo, ka automašīnai tehniskā apskate nav veikta vairāk nekā gadu. Riepu protektoru dziļums, pēc lasītāja vērtējuma, bijis mazāks par pieļaujamo vasaras sezonā, bet viena no aizmugurējām riepām bija mazais rezerves ritenis.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis vien norādīja, ka policija, izmeklējot šo negadījumu, vadās no Ceļu satiksmes noteikumos minētā, ka autovadītājam jāizvēlas braukšanas ātrums, ņemot vērā ceļa segumu un laika apstākļus. Viņš uzsvēra, ka policijai arvien nākas atgādināt un brīdināt, cik svarīgi ir autovadītājiem rīkoties atbilstoši ceļa situācijai.

Vaicāts, vai slidenais ceļš tiek uzskatīts par vienu no nelaimes cēloņiem, viņš teica, ka tā ir viena no iespējām, bet tas tiks noskaidrots ekspertīzēs. Pagaidām nav arī zināms, vai jaunieši bija alkohola reibumā. Iespējams, tas būs zināms pirmdien no rīta.

Bijušais Ceļu policijas priekšniek, tagad Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš sarunā ar aģentūru LETA pieļāva, ka jauniešiem nekas nebūtu noticis, ja automašīna nebūtu iegāzusies ūdenī. Ķuzis to atturējās komentēt.

Zivtiņš atzina, ka šis ir viens no traģiskākajiem pēdējo gadu satiksmes negadījumiem. Traģiskāks iznākums bija 2004.gada 31.decembrī notikušajai avārijai, kurā apgāzās Ecolines autobuss. Kā traģiskus viņš minēja arī "asiņainos Jāņus", kad vienā diennaktī bija 27 bojāgājušie, kā arī gadījumu Rēzeknē, kad bojā gāja pieci ģimenes locekļi, tai skaitā viens nepilngadīgais.

"Ārkārtēji traģisks gadījums. Pagājušo gadu pabeidzām tik labi, bet šis gads sākās tik drausmīgi," teica Zivtiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas