Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pašvaldībām būs iespēja pieteikties bezmaksas kiberdrošības auditam

Pašvaldībām no šodienas līdz 21.februārim būs iespēja pieteikties bezmaksas kiberdrošības auditam, ar mērķi identificēt drošības riskus gan pašvaldību mājaslapās, gan arī darbinieku ikdienas darbā un izpratnē, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajā videokonferencē informēja komandītsabiedrības KPMG pārstāvis Kaspars Iesalnieks.

Viņš skaidroja, ka pēdējo gadu laikā aizvien aktuālāki kļūst jautājumi par kiberdrošību valsts pārvaldē, tādēļ uzņēmums nolēmis rīkot akciju, kurā sniegs iespēju 15 Latvijas pašvaldībām bez maksas veikt kiberdrošības auditu.

Audita laikā attālināti tiks novērtētas pašvaldību mājaslapas. Savukārt pašvaldības cilvēkresursu izpratni par kiberdrošību plānots analizēt ar e-pastu izsūtīšanu, lai novērotu, kā darbinieki uz tiem reaģē.

No šodienas visām pašvaldībām tiks nosūtīts paziņojums par iespēju pieteikties bezmaksas audita saņemšanai. Pieteikšanās termiņš ir 21.februāris. Pašvaldības, kurās uzņēmums veiks auditu, tiks izvēlētas pēc nejaušības principa. Izvēlētās pašvaldības būs iedalītas trīs kategorijās - mazajās (līdz 4000 iedzīvotāju), vidējās (no 4000 līdz 10 000 iedzīvotāju) un lielajās (vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju). Piesakoties pašvaldībām būs nepieciešams deleģēt darbinieku, kas noslēgs nepieciešamos līgumus ar uzņēmumu, kā arī komunicēs ar tā darbiniekiem audita laikā.

Auditi izvēlētajās pašvaldībās tiks veikti marta mēneša garumā. Plānots, ka aprīlī pašvaldības saņems rekomendācijas kiberdrošības uzlabošanai. Šis ziņojums būs konfidenciāls, un tā saturs netiks publicēts nekur citur, lai neradītu zināmas attiecīgās pašvaldības sistēmu un cilvēkresursu vājības.

Tāpat aprīlī iecerēts plašsaziņas līdzekļiem publicēt apkopotos rezultātus, kuros visu 15 pašvaldību auditos iegūtie dati būs anonimizēti.

Top komentāri

Neo
N
Kāpēc lai prasītu naudu par tiem auditiem? KPMG pirms gandrīz 10 gadiem nepamanīja Valsts Ieņēmumu dienesta EDS sistēmas caurumus, arī tagad nepamanīs....:) Kāds pakalpojums, tāda samaksa...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas