Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pašvaldību reforma: Ozolnieku novadā rīkos iedzīvotāju aptauju

Ozolnieku novada domes deputāti 18.aprīļa domes sēdē nolēma organizēt sabiedriskās domas pētījumu, lai noskaidrotu novada iedzīvotāju nostāju par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvāto administratīvi teritoriālo reformu. Lai pētījuma rezultāti būtu statistiski pamatoti un ilustrētu reālo iedzīvotāju noskaņojumu, nolemts pieaicināt profesionālu pētījumu kompāniju, portālu Diena.lv informēja Ozolnieku novada pašvaldības pārstāve Agnese Kļava.

Ozolnieku novada deputāti diskusijās bija vienisprātis, ka piedāvātais reformas modelis izstrādāts, izmantojot selektīvus pašvaldību rādītājus un nerada pārliecību par reformā definēto mērķu sasniegšanu. Piedāvātais reformas variants nav uzskatāms par iedzīvotāju interesēm un teritorijas attīstībai piemērotāko. Ņemot vērā, ka Ozolnieku novads pilnībā izpilda visas likumā Par pašvaldībām 15.pantā noteiktās pašvaldību autonomās funkcijas, kā arī spēj nodrošināt kvalitatīvu un ilgtspējīgu teritorijas attīstību, nav skaidrs lēmums, apvienot to ar blakus esošajām pašvaldībām - Jelgavas pilsētu un Jelgavas novadu, teikts pašvaldības paziņojumā. 

"Domes deputāti bija vienoti savā lēmumā noskaidrot iedzīvotāju viedokli par administratīvi teritoriālo reformu ar profesionālas statistikas kompānijas palīdzību,  lai dati būtu vērā ņemami un pēc iespējas precīzāk reprezentētu novada iedzīvotāju nostāju. Plānojam līdz 1.jūnijam iegūt aptaujas rezultātus, lai saņemtu iedzīvotāju viedokli par VARAM izplānoto Ozolnieku novada pašvaldības likvidēšanu," skaidroja Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Tāpat pašvaldības paziņojumā uzsvērts, ka VARAM izplatītajā informatīvajā ziņojumā par reformu izvirzītie mērķi nav pamatoti ar faktiem un zinātniskiem pētījumiem, kā arī ziņojumā ir daudz interpretāciju un neizprotamu slēdzienu. Piemēram, jau šobrīd Ozolnieku novada administratīvās izmaksas ir krietni zemākas nekā Jelgavas pilsētā un novadā, lai gan viens no reformas galvenajiem pamatojumiem ir administratīvo izmaksu samazināšana.

"Pastāv pamatotas bažas, ka apvienojot ekonomiski un organizatoriski pašpietiekamo Ozolnieku novadu ar ievērojami lielākajiem Jelgavas pilsētu un Jelgavas novadu tiks panākts nevienmērīgs resursu sadalījums un Ozolnieku teritorijas attīstība apstāsies. Ozolnieku novadā, pretēji kopējai tendencei valstī, vērojama pozitīva dzimstības dinamika, kas skaidrojama ar novada kā attīstītas un labiekārtotas teritorijas pievilcību jauno ģimeņu vidū," norādīts paziņojumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas