Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pierobežas iedzīvotājiem būs pieejams stiprāks virszemes televīzijas signāls

Viļakas un Krāslavas novada iedzīvotājiem no janvāra sākuma būs pieejams stiprākas jaudas televīzijas programmu signāls, aģentūru LETA informēja VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) pārstāve Vineta Sprugaine.

No 2020.gada 1.janvāra bezmaksas zemes televīzijas apraidē esošo programmu izplatīšanu Latvijā sāks divi jauni apraides masti Viļakas un Krāslavas novadā. Testa režīmā raidošās iekārtas mastos darbību uzsāk jau šodien. Bezmaksas zemes televīzijas apraidē iedzīvotājiem pieejamas piecas televīzijas programmas - LTV1, LTV7, Sportacentrs.com, Re:TV un Rīga TV 24.

Kā norādīja LVRTC valdes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis, šogad LVRTC ir uzbūvējis divus jaunus apraides mastus, un, kaut gan tehnoloģisko ietekmi izjutīs vien pierobežas iedzīvotāji, simboliski šiem mastiem ir liela nozīme.

"Esam gandarīti, ka vairāk nekā četrus gadus ilgušais informatīvās telpas stiprināšanas projekts šogad tiek pabeigts. Latvijas robeža ir arī Eiropas Savienības un NATO ārējā robeža, tāpēc televīzijas signāla pieejamība ir būtisks solis pretī nacionālās drošības uzlabošanai. Daudzām mājsaimniecībām visā Latvijā bezmaksas televīzijas programmas ir vienīgais pieejamais informācijas avots gan ikdienā, gan kritiskās situācijās," uzsvēra Beļskis.

Lai Viļakas un Krāslavas novada iedzīvotāji uztvertu jauno mastu signālu, nepieciešams noregulēt antenu jaunā masta virzienā un veikt programmu uzstādīšanu. Programmu uzstādīšanas veids iedzīvotājiem var atšķirties atkarībā no tā, kāda modeļa tālrādi izmanto, tomēr pamatdarbība visiem ir vienāda - veikt programmu meklēšanu, lai televizorā iebūvētais uztvērējs vai dekoderis uztver programmu bloku. Ja šīs darbības netiks veiktas, uztvērējs turpinās uztvert televīzijas programmas no citiem raidošajiem torņiem.

Veicot antenas regulēšanu, nepieciešams pārliecināties, vai antena ir izvietota pēc iespējas augstāk virs zemes, kā arī, vai antena, kabeļi un to savienojumi ir tehniski atbilstošā stāvoklī un nav bojāti vai novecojuši, jo šāda veida bojājumi ir viens no biežākajiem šķēršļiem programmu kvalitatīvai uztveršanai.

Tiem iedzīvotājiem, kuri noregulēs antenas un veiks programmu uzstādīšanu jau testēšanas laikā, 1.janvārī atkārtoti nekādas darbības nebūs jāveic. Izmaiņas skar tikai tos Viļakas un Krāslavas novada iedzīvotājus, kuri izmanto bezmaksas zemes apraides televīzijas pakalpojumus.

Līdz šim Viļakas un Krāslavas novada iedzīvotāji uztvēra bezmaksas apraidē esošās televīzijas programmas no apraides torņiem, kas atradās salīdzinoši tālu, tāpēc nereti kaimiņvalstu televīzijas programmu signāla līmenis bija stiprāks par pašmāju programmu signāla līmeni, pavēstīja Sprugaine.

Jaunie apraides masti Viļakas novada Aizpurvē un Krāslavas novada Skaistā uzcelti, lai varētu nodrošināt bezmaksas apraidē esošo televīzijas programmu, kā arī sabiedriskā radio programmu signāla jaudas palielināšanu. Jaunie apraides masti uzcelti šī gada vasarā. Tie ir 100 metrus augsti un to būvniecība izmaksāja nepilnus 500 000 eiro.

Top komentāri

Priecīgs Paskaidrojums
P
Tāpat lielākā daļa iedzībotāju skatīsies RU kanālus, jo LV kanāli visi ir saturā tukšas propagandas raidītāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas