Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirms Krievijas armijas mācībām Zapad 2017 Kurzemē fiksēti negaidīti mobilo sakaru traucējumi

Neilgi pirms sākusies vērienīgo Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību Zapad 2017 aktīvā fāze, Kurzemē novēroti negaidīti mobilo sakaru traucējumi, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā perosnīga.

Pilnveidojušies arī mācību uzdevumi. 2013. gadā pēc ekspertu aplēsēm galvenais bija izmēģināt Baltijas valstu fizisku izolēšanu no Rietumiem, bet šogad daudz uzmanības pievērsts sakariem - visā Baltkrievijā ievilktas jaunas sakaru līnijas.

Pēdējā mēneša laikā ir bijuši vairāki gadījumi, kad negaidīti traucēti mobilie sakari Latvijā. Tam, ka tos būtu izraisījis kāds ārējs spēks, šobrīd pierādījumu nav, tomēr šāda varbūtība apspriesta Saeimā. Par pēkšņiem traucējumiem Kurzemes mobilo sakaru frekvencēs aizsardzības ministam Raimondam Bergmanim (ZZS) pirms nedēļas stāstījis uzņēmuma LMT vadītājs Juris Binde. Šī informācija nonākusi arī līdz Saeimas Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas deputātiem.

"Tāda informācija ir bijusi, ka šādi pārrāvumi notikuši. Nupat mēs zinām, ka arī telefona numurs 112,  tā sistēma nedarbojās. (..) Pagaidām mēs neesam saņēmuši no drošības iestādēm informāciju, ka tas varētu būt saistīts ar kaut kādu Krievijas darbību. Tajā pašā laikā, protams, neviens nevar izslēgt tādu varbūtību, ka mācību laikā būs kaut kādi tāda veida mēģinājumi," komentēja komisijas priekšsēdētāja vietnieks Kārlis Seržants (ZZS).

Raidījuma Nekā personīga rīcībā esošās ziņas liecina, ka pārbaudi par sakaru traucējumiem Kurzemē un citur turpina Drošības policija. LMT gan raidījumam uzsvēra, ka sakaru traucējumi neesot saistīti ar kādām ārējām darbībām.

Top komentāri

???
?
Mobilo sakaru traucējumi mēdz būt visai regulāri, tā principā ir ikdienišķa parādība,īpaši, ja ņem vērā ļoti patīkamos laikapstākļus, taču papildus iebaidīšanai jau šādas ziņas ļoti nāk par labu. Droši vien trakie vēji, lieti un plūdi arī ir saistīti ar tām nelaimīgajām mācībām. Nedrīkstam aizmirst arī par necerēti lielo sēņu ražu--aizdomīgi,nu dikti aizdomīgi.....vajadzētu arī par to Saeimā padiskutēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas