Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prokuratūra cēlusi apsūdzību par zēna noslīkšanu Ventspils peldbaseinā 2017.gadā

Prokuratūra cēlusi apsūdzību bijušajam Ventspils sporta skolas Spars direktoram Viktoram Zujevam, kura vadītās nodarbības laikā 2017.gadā baseinā noslīka četrus gadus vecs zēns.

Neminot personas vārdu, prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA pastāstīja, ka šodien Ventspils prokuratūras prokurors ir pieņēmis lēmumu vienas personas apsūdzībā pēc Krimināllikuma panta par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likums paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu.

Patlaban sākta kriminālvajāšana un tiek veiktas procesuālās darbības, tāpēc lai nekaitētu turpmākai izmeklēšanai, sīkāki komentāri netiks sniegti.

2017.gada 4.oktobrī Ventspils Ūdens piedzīvojumu parka mazajā peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā gāja bojā četrus gadus vecs zēns. Latvijas Televīzija iepriekš, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņoja, ka bojā gājušais zēns nodarbības laikā lūdzis atļauju doties uz tualeti, ko arī saņēmis. Atgriežoties no labierīcībām, zēns, trenerim neredzot, ielēcis baseinā. To, ka baseina dziļajā galā zem ūdens kaut kas atrodas, pēcāk pateikusi cita nodarbības dalībniece, kāda četrus gadus veca meitene.

Zujevs, kurš vadīja konkrēto peldēšanas apmācības nodarbību bērniem, bija arī Ventspils sporta skolas direktors. Vēlāk "Spars" direktors pats vēlējies izbeigt darba attiecības.

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) toreiz paziņoja, ka Ventspils Olimpiskais centrs īstenojis nelicencētu interešu izglītības programmu. Savukārt centrs toreiz paziņoja, ka IKVD paustais apgalvojums par to, ka centrs īstenojis nelicencētu interešu izglītību peldēšanā, ir maldinošs.

"Tajā laikā mēs analizējām tieši procesa īstenotājus, kas tajā laikā bija uzņēmums, kas principā nebija ne reģistrēts kā izglītības iestāde, ne saņēmis kāda veida licenci. Tajā laikā sākām administratīvo lietvedību un uzņēmuma vadītāju saucām pie administratīvās atbildības," aizvadītajā svētdienā TV3 raidījumam Nekā personīga norādījis IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

SIA Olimpiskais centrs Ventspils šodien paziņojumā presei raksta, ka centrs izmeklēšanas gaitā godprātīgi ir sadarbojies ar Valsts policiju un ir sniegta visa nepieciešamā informācija un dokumentācija lietas tālākai virzībai.

Ar peldēšanas instruktoru Zujevu Olimpiskais centrs Ventspils darba attiecības pārtrauca 2017.gada oktobrī un, pēc uzņēmuma rīcībā esošās informācijas, Zujevs Ventspilī vairs nedzīvo.

Ventspils pilsētas pašvaldībā norāda, ka dome un centrs šo nelaimes gadījumu nevienu brīdi nav atstājis bez ievērības. Piesaistot speciālistus, tai skaitā Latvijas peldēšanas federāciju, 2017.gada nogalē detalizēti tika izvērtēti drošības jautājumi. Ventspils un Ventspils pilsētas dome aktualizēja nepieciešamību valstiskā mērogā izstrādāt vienotus noteikumus nodarbībām peldbaseinos.

Ventspils baseinā ir īstenota virkne drošības uzlabošanas pasākumu, tostarp, izstrādāti jauni iekšējās kārtības noteikumi, uzstādīta video novērošana, pieņemti darbā vairāki glābēji, kuri nodrošina nepārtrauktu peldētāju uzraudzību, ar dziļuma norādēm marķēts peldbaseins, uzstādītas brīdinājuma plāksnītes un veikti citi darbi.

Pēc negadījuma peldētapmācības bērniem tika atsāktas 2018.gadā, un tās vada sertificēti un pieredzējuši treneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas