Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rāznas ezerā aiztur maluzvejniekus, kas lomā vēlējās iegūt īpaši aizsargājamu zivju sugu

Aizadītās nedēļas nogalē Rāznas ezerā Rāznas Nacionālajā parkā (RNP) Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) vides inspektori aizturējuši divus maluzvejniekus, kuri devās ezerā ar nolūku zvejot repšus - īpaši aizsargājamu zivju sugu - aizliegtā laikā, aģentūru LETA informēja DAP Latgales reģionālās administrācijas Dabas izglītības centra vadītāja Regīna Indriķe.

Inspektori, turpinot pastiprinātu kontroli RNP ezeros lašveidīgo zivju nārsta laikā, piektdien devās reidā Rāznas ezerā un netālu no Lipuškiem ezerā pamanīja laivā divas aizdomīgas personas.

Tuvojoties laivai, inspektori redzēja, ka no laivā esošās vannas tiek izmests tīkls, bet, pārbaudot pašu laivu, tajā atrasts viens repsis - īpaši aizsargājama zivju suga. Savukārt uz vannas sienām novērotas repšu zvīņas lielā daudzumā. 

Indriķe skaidroja, ka saskaņā ar noteikumiem par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos repšus aizliegts zvejot un paturēt lomā to nārsta laikā no 1.oktobra līdz 30.novembrim. Turklāt nodarījums pastrādāts aizsargājamā dabas teritorijā - RNP.

Abi maluzvejnieki aizturēti paskaidrojuma sniegšanai. Ir sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un izņemti pārkāpuma izdarīšanas lietiskie pierādījumi. DAP izskatīs administratīvo lietu un lems par soda noteikšanu par zveju lašveidīgo zivju lieguma laikā. Pārkāpējiem būs jāatlīdzina zivju resursiem nodarītie zaudējumi, kas par vienu iegūtu repsi lieguma laikā ir 180 eiro. 

Par zivju iegūšanu īpaši aizsargājamā teritorijā saudzēšanas laikā normatīvie akti paredz arī kriminālatbildību.

 

Top komentāri

Vecsčekists
V
Vai tad tīklu izvilkt bija problēma?
kk
k
Tad 1. decembrī tos repšus jau drīkst ķert? Nemaz nezinu, kā tāds izskatās.
Bra,koņjērs
B
Tos inspektorus vajag aiz borta.Lopi resni-par vienu šproti grib 180€.Zaudējums resursiem?Vot ībļi.Ja jūs iemestu ezerā tad tas būtu tikai ieguvums dabai un pasaulei.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas