Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rēzeknē gada laikā sociālo pabalstu apmērs pieaudzis par 380 tūkstošiem

Rēzeknes novadā gada laikā sociālajos pabalstos izmaksāts par 380 tūkstošiem latu vairāk nekā pirms gada, aģentūru BNS informēja pašvaldības pārstāve.

Nu jau divus gadus Rēzeknes novadā darbojas pašvaldības Sociālais dienests, kura galvenais uzdevums ir sniegt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus Rēzeknes novada iedzīvotājiem.

Sociālā dienesta apkopotā informācija liecina, ka kopumā 2011.gadā pašvaldības izmaksāto pabalstu apmērs ir gandrīz 1,4 miljoni latu. Salīdzinot ar 2010.gadu, tas ir par 380 tūkstošiem latu vairāk.

Vislielāko pieauguma daļu veido garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsts, kas 2011.gadā, salīdzinot ar 2010. gadu, pieauga par 336 tūkstošiem latu un bija 82% no visiem sociālajiem pabalstiem izlietotajiem līdzekļiem.

Savukārt dzīvokļa pabalstam Rēzeknes novada iedzīvotājiem kopumā piešķirts 81 tūkstotis latu, kas salīdzinājumā ar 2010.gadu pieauga par 6 tūkstošiem latu un bija 6% no visiem sociālajiem pabalstiem izlietotajiem līdzekļiem.

2011.gadā pašvaldība sniedza nepieciešamo materiālo atbalstu 64 pilngadību sasniegušiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem izglītības iegūšanai un patstāvīgas dzīves sākšanai, kā arī sedza ar dzīvojamās telpas īri saistītos ikmēneša izdevumus, izlietojot pabalstiem 34 tūkstošus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas