Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknē slēgs 4.vidusskolu un ieviesīs citus taupības pasākumus

Finanšu grūtībās nonākusī Rēzeknes dome ceturtdien nobalsoja par pilsētas 4.vidusskolas slēgšanu.

Kopumā dome ceturtdien skatīja bija 21 jautājumu, no kuriem plašāk tika iztirzāts tieši jautājums par 4.vidusskolas slēgšanu.

Deputāti izskatīja un noraidīja lēmumprojektu par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) komersantiem. Bija plānots noteikt, ka likumā paredzētā NĪN atlaide (līdz 20%) 2024.gadā netiks piemērota. Šādu nodokļa atlaidi piešķir komersantam, ja tas to pieprasa. Ietekme uz pašvaldības budžetu novērtēta līdz 10 000 eiro.

Pieņemts lēmums lūgt Valsts kasi mainīt pašvaldībai izsniegto aizdevumu atmaksas termiņu, samazinot 2024.gadā plānotos pamatsummas maksājumus par aizdevumu procentu maksājuma pieaugumu, pārceļot samaksas termiņu uz turpmākajiem gadiem, nemainot aizdevuma līguma nosacījumus izsniegtajiem aizdevumiem, kā arī garantēt aizdevumu līgumsaistību atmaksāšanai, paredzot nepieciešamos līdzekļus Rēzeknes pilsētas pašvaldības budžetā.

Apstiprināti grozījumi Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzībā. Ņemot vērā minimālās mēnešalgas izmaiņas 2024.gadā, veikta mēnešalgas korekcija tiem pašvaldības darbiniekiem, kuriem noteikta minimālā mēneša darba alga.

Nolemts slēgt Rēzeknes 4.vidusskolu ar 31.jūliju. Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings skaidroja, ka šis jautājums saistīts ar stabilizācijas plānu un izglītības ekosistēmu. 349 izglītojamie, no kuriem 277 mācās tālmācībā, neklātienes programmās, 72 ir pamatizglītības programmās. Noslēdzoties šim mācību gadam, 9.klasi pabeigs 29 skolēni, tad skolas pamatskolas posmā paliks 43 izglītojamie. Tie izglītojamie, kas mācās tālmācībā, pārsvarā skolas telpās pārsvarā neuzturas. Tā uz visu skolu paliks 43 izglītojamie, kas tur ikdienā uzturēsies.

Otrs pamatojums ir uzturēšanas izdevumi, kas pērn bija vairāk nekā 458 000 eiro no pašvaldības budžeta. 43 izglītojamiem varot nodrošināt vietu jebkurā citā no sešām izglītības iestādēm Rēzeknē. Tuvākā skola ir 2.vidusskola, kas atrodas 1,2 kilometru attālumā. Arī tālmācību varēšot turpināt 2.vidusskolā.

Vairāki sēdē izskatītie lēmumprojekti bija saistīti ar dzīvokļu jautājumiem, adreses piešķiršanu apvienotam nekustamajam īpašumam, nekustamā īpašuma sadali, zemes vienības sadalīšanu, zemes vienības daļu lietošanas mērķu noteikšanu, zemes vienības daļas iznomāšanu, meža zemes noņemšanu no bilances, kā arī ar nekustamā īpašuma atsavināšanu, pārdodot par brīvu cenu.

Kā ziņots iepriekš, Finanšu ministrija (FM) ir izvērtējusi Rēzeknes pilsētas pašvaldības iesniegto 2024.gada budžeta projektu, kurā paredzēts kopējais ieņēmumu apjoms 49,2 miljoni eiro, kopējais izdevumu apjoms 50,6 miljoni eiro un 1,3 miljonu eiro liels pamatbudžeta deficīts. Likums nosaka, ka budžetā ir jāparedz un jāpamato, kādi līdzekļi nepieciešami pašvaldībām to funkciju izpildei, nodrošinot, ka izdevumi tiek segti ar ieņēmumiem.

Atbilstoši normatīvo aktu regulējumam gadskārtējam pašvaldības budžetam jābūt apstiprinātam domē ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc valsts budžeta likuma izsludināšanas. 2024.gadā pašvaldībām kārtējā gada budžeti ir jāpieņem līdz 21.februārim.

Ja finanšu grūtībās nonākusī Rēzeknes pilsēta apstiprinās bezdeficīta budžetu, FM meklēs risinājumu, lai pilsētas finanšu situācijas stabilizēšanai piešķirtu piecu miljonu eiro aizdevumu, aģentūru LETA informēja FM pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas