Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknes pilsētas pašvaldība budžetā palielina deficītu

Rēzeknes pilsētas pašvaldības domes sēdē ceturtdien tika grozīts budžets, palielinot plānoto deficītu, uzzināts pašvaldībā. Pašvaldība ir nonākusi finanšu grūtībās un tai draud finanšu stabilizācijas procesa sākšana.

Dome grozīja pilsētas budžetu 2023.gadam, pamatbudžeta ieņēmumus palielinot par nepilnu miljonu eiro. Pēc grozījumiem ieņēmumi kopumā plānoti 48,36 miljoni eiro. Tai skaitā ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa palielināti par 0,62 miljoniem eiro.

Savukārt pamatbudžeta izdevumi tika palielināti par lielāku summu nekā papildu ieņēmumi - 2,14 miljoniem eiro, un pēc grozījumiem kopējie pašvaldības tēriņi šogad plānoti 58,7 miljoni eiro. Budžeta finansēšanas daļā izmaiņas veiktas par 1,14 miljoniem eiro, jo aizdevumi no Valsts kases palielināti par 309 393 eiro, aizņēmums budžeta un finanšu vadībai plānots 938 876 eiro apmērā, bet plānotā aizdevuma pamatsummas atmaksa no struktūrfondu līdzekļiem palielināta par 104 948 eiro.

Pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumu izmaiņas skars daudzas pašvaldības finansētās jomas un iestādes, piemēram, par 90 000 eiro samazināta dotācija SIA "Olimpiskais centrs Rēzekne", par tādu pašu summu - dotācija SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" un citām iestādēm.

Šajos budžeta grozījumos ir iekļauti gan darbinieku optimizācijas un citu taupības pasākumu rezultātā ieekonomētie līdzekļi, gan plānotie aizņēmumi, skaidro pašvaldībā.

Tāpat pieņemts lēmums palielināt SIA "Rēzeknes slimnīca" pamatkapitālu par 1 590 656 eiro, tam kopumā sasniedzot 11 575 113 eiro.

Ceturtdienas pēcpusdienā pie Rēzeknes pilsētas domes notika akcija pilsētas mēra Aleksandra Bartaševiča atbalstam, kuru rīkoja Bartaševiča paša veidotā partija "Kopā Latvijai". Kā vēsta Latvijas Radio, pie domes bija pulcējušies 100-150 cilvēki.

Ņemot vērā 2022.gada saimnieciskās darbības rezultātus, kā arī kārtējā dalībnieku sapulcē pieņemtos lēmumus, SIA "Rēzeknes slimnīca" lūdza palielināt pamatkapitālu, tajā pilnībā ieskaitot pozitīvo starpību starp pašu kapitālu un summu, ko veido pamatkapitāls un rezerves, 1 590 656 eiro apmērā, pretī saņemot attiecīgu jaunu kapitāla daļu skaitu.

Izdarīti grozījumi lēmumā par Rēzeknes pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Rotaļa" darba organizāciju tās remontdarbu laikā. Divas izglītojamo grupas no 1.oktobra tiks izmitinātas Rēzeknes pamatskolā-attīstības centrā, kur saistībā ar audzēkņu skaita samazināšanos ir pieejamas brīvas telpas.

Tāpat tika pieņemti vairāki lēmumi izsolīt pašvaldībai piederošus nekustamos īpašumus.

Kā ziņots iepriekš, Rēzeknes pilsētas dome 1.septembrī pieņēmusi finanšu stabilizācijas pieteikumu, kuru jāapstiprina Finanšu ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Uz 30.augustu Rēzeknes pilsētas pašvaldības lielākie kavētie maksājumi ir SIA "Rēzeknes Siltumtīkli" - 503 339 eiro un SIA "ACBR" - 312 720 eiro par pilsētas ielu remontdarbiem un ikdienas uzturēšanu. Kopējā kavēto maksājumu summa ir 1,9 miljoni eiro.

Pašvaldībai nepieciešami līdzekļi algām - 1,6 miljoni eiro un 4,4 miljoni eiro prioritāro investīciju projektu pabeigšanai.

Kopā Rēzeknes pilsētas pašvaldības finanšu stabilizācijai līdz gada beigām vajadzīgi 6 004 309 eiro.

pievienota 6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas