Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rucavu reklamē ar politiskajām kaislībām

Klausoties Rucavas novada domnieku sacītajā, var rasties asociācijas ar realitātes šovu Izdzīvotāji vai viesizrādi brīvdabas estrādē, kur tiek izspēlētas lauku dzīves ainiņas ar cīņām par ietekmi pat vienā ģimenē. Arī Rucavas domē viens brālis – Guntis Rolis – ir pret otru brāli – Andi Roli –, bet priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (ZZS) atbalstīja savas māsīcas Irēnas Šustas atbrīvošanu no domes vadītājas amata. "Tā ir Rucavas nacionālā īpatnība," Dienai notiekošo skaidroja Rolis, nekautrējoties piebilst, ka «tas ir stulbi un man ir kauns". 
Nelielais Rucavas novads atrodas skaistā un arī lietuviešu iecienītā atpūtas vietā pie jūras Kurzemē, iekļaujot sevī arī Papes dabas parku. Jau septiņus gadus tas vārās savā sulā, ar zināmu regularitāti mainot pašvaldības vadītājus kopš 2009. gada. Par vienas nelielas pašvaldības lokālajām problēmām lielas intereses nebija līdz paziņojumam par Rucavas novada domes iespējamo atlaišanu, ja līdz 6. augustam deviņi domnieki nespēs no sava vidus izraudzīties kārtējo – jau septīto – priekšsēdētāju. Tā pastiprinājās, kad pagājušajā nedēļā deputātiem atkal neizdevās vienoties, bet noliktais termiņš strauji tuvojas.

Kopš 6. jūnija, kad domnieki izteica neuzticību Šustai, viņas vietā nevienu nav izdevies atrast. Pagājušajā ceturtdienā domes sēdē priekšsēdētāja amatā bija iecerēts apstiprināt Jāni Veitu, kurš būtu arī ievēlēts, ja par viņu nobalsotu priekšsēža vietnieks Timbra, bet viņš esot pakonsultējies ar iedzīvotājiem, kas ieteikuši tā nerīkoties. Tikmēr pretējā puse domā, ka Timbra pats vēloties vadīt pašvaldību, ko tagad jau dara kā pienākumu izpildītājs. 

A. Roļa pārstāvētais saraksts vēlēšanās ieguva vislielāko atbalstu, kas gan deva tikai divas vietas, ņemot vērā, ka deviņus mandātus sadalīja seši saraksti. Viņš Dienai sacīja: "Taču mēs sēdējām tur, kuri ir jārej," ar ko domāta opozīcija. "Tā mēs sēdējām rējēju soliņā, kamēr tie ar mazāk balsīm taisīja politiku," piebilda A. Rolis. Starp pieminētajiem politikas taisītājiem ir arī viņa brālis G. Rolis. Kādas vietējās iestādes vadītājs esot sacījis, ka "katrs cīsiņš grib būt sardele", un ar šiem vārdiem A. Rolis vislabāk varot raksturot to, kas notiek pašvaldībā, kurā visu izšķir viena balss. Bijusī priekšsēdētāja Šusta Dienai iepriekš paredzēja, ka nekas labāks neesot sagaidāms arī nākamajās vēlēšanās, kurās atkal visi gatavojoties startēt. 

Arī Timbram esot neērti par to, kādā kontekstā izskan Rucavas vārds. Viņš ironiski piebilda, ka tūrisma organizatoriem mazāk darba, jo Rucavu tagad tāpat visi zinot. Teju puse domnieku ir bijušie pašvaldības vadītāji, un katram esot tikai sava taisnība, jo personīgās ambīcijas te spēlē ļoti lielu lomu, uzskata Timbra. Domē arī neesot neviena izteikta līdera. Viņš mēģinās pirmdien visus deputātus sasaukt kopā, jo līdz šim runāšana notiekot pa stūriem grupiņās.

Visu Ināra Egles rakstu lasiet pirmdienas, 1. augusta laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas