Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rundāles novadā iedzīvotāju skaits samazinājies par 15%

Centrālā statistikas pārvaldes publiskotie 2011. gada tautas skaitīšanas provizoriskie rezultāti liecina, ka Rundāles novada iedzīvotāju skaits samazinājies par 25-33%, tomēr novada dome šos rezultātus apstrīd, norādot, ka cilvēku skaits novadā samazinājies par 15%, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

"Rundāles novads ir neliela pašvaldība, zaudēt trešo daļu iedzīvotāju būtu traģiski. Novada dome savā darbā izmanto Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra datus, kas līdz šim uzskatīti par precīziem. Saskaņā ar tiem, 2012. gada 20. janvārī plkst. 9.30 Rundāles novada iedzīvotāju skaits bija 4199. Tas ir par 745 cilvēkiem mazāk nekā 2001. gadā. Līdz ar to iedzīvotāju skaits ir samazinājies par 15, nevis par 25 līdz 33 procentiem," skaidroja novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

Ielūkojoties 2000. gada tautas skaitīšanas rezultātos, Bauskas Dzīve secināja, ka dati sniegti par Bauskas rajona iedzīvotājiem un tāda administratīvā vienība kā pagasts nav minēta nevienā tautas skaitīšanas rezultātu tabulā.

Lai tiktu tuvāk skaidrībai, «Bauskas Dzīve» sadarbībā ar Rundāles novada domi meklēja Latvijas Pašvaldību savienības publiskotos datus, kuri izmantoti, sagatavojot teritoriālā plānojuma, novada veidošanas un attīstības projektus laikā no 2001. gada. Salīdzinot ar iepriekšējo tautas skaitīšanu, iedzīvotāju skaits visvairāk sarucis Rundāles pagastā – par 370 iedzīvotājiem, Viesturu pagastā – par 188, Svitenes pagastā – par 187 cilvēkiem.

Tātad Rundāles novadā iedzīvotāju skaits samazinājies par 15 procentiem, nevis par 25 – 33 procentiem, kā to uzskata tautas skaitītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas